13 yıldır var olan maddeyi yeni gibi sundular   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 07-31-2013 (12:28)   Son Mesaj: 07-31-2013 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    07-31-2013

    13 yıldır var olan maddeyi yeni gibi sundular

    13 yıldır var olan maddeyi yeni gibi sundular
    13 yıldır var olan maddeyi yeni gibi sundular

    Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun açıklaması, ‘eyleme katılan öğrencinin bursu kesilecek' yorumuna yol açtı. Öğrenciler sosyal medyadan tepki gösterirken Bakan Kılıç iddiaları yalanladı.

    Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun açıklaması, ‘eyleme katılan öğrencinin bursu kesilecek' yorumuna yol açtı. Öğrenciler sosyal medyadan tepki gösterirken Bakan Kılıç iddiaları yalanladı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) burs açıklaması tartışma oluşturdu. 2013-2014 öğretim yılı önlisans, lisans, özel yetenek, master ve doktora öğrencileri için burs ve öğrenim kredisi müracaat şartlarına göre, ‘direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma ve slogan atma' gibi davranışlarda bulunan öğrencilere burs verilmeyecek.

    MADDENİN TAMAMI

    KYK Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan duyurudaki şartlar 13 yıldır yürürlükte. Ancak geçen yıl sadece ‘anarşi ve terör olaylarına karışan' ifadesinin yer aldığı maddenin tamamı bu yıl yayınlandı. Buna göre, öğrenim kredisi verilmeyecek öğrencilerle ilgili öğrenim özgürlüğünü ihlal edici ‘direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma gibi davranışlar sergileyen ve bu fiillere eksik veya tam teşebbüste bulunanlara burs verilmeyeceği belirtildi.

    Ayrıca, üzerinde ateşli silah, patlayıcı madde, bıçak gibi kesici madde gibi suç aletlerini bulunduran öğrencilere de kredi verilmeyeceği açıklandı. Bu durum Gezi eylemlerine katılan öğrencilerin burs alamayacağı yorumlarına yol açtı. Sosyal medyada öğrenciler gelişmeye tepki gösterdi.

    CEZALANDIRILAN KREDİ ALAMAYACAK

    Üniversite öğrencilerine aylık 280 lira burs ödeniyor. KYK yetkilileri, tartışılan maddenin KYK Yönetmeliği'nde olduğunu öğrencilerin suçlardan ‘cezalandırılmış' olması halinde krediden faydalanamayacağı açıklandı.

    Kaynak: Bugün





    13 yıldır var olan maddeyi yeni gibi sundular Yorumları