YÖK Başkanından Hakkari Üniversitesi'ne ziyaret   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 06-09-2013 (13:27)   Son Mesaj: 06-09-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    06-09-2013

    YÖK Başkanından Hakkari Üniversitesi'ne ziyaret

    YÖK Başkanından Hakkari Üniversitesi'ne ziyaret
    YÖK Başkanından Hakkari Üniversitesi'ne ziyaret

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Hakkari Üniversitesi gibi 2006 sonrası kurulan üniversitelerimiz şu anda çok gençler, çok az öğrencileri var. Bu üniversitelerimiz, süreçle birlikte bölgeleri ve dünyayla işbirliği yaparak 2023 Türkiye'sinin üniversiteleri olacak" dedi.

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Hakkari Üniversitesi gibi 2006 sonrası kurulan üniversitelerimiz şu anda çok gençler, çok az öğrencileri var. Bu üniversitelerimiz, süreçle birlikte bölgeleri ve dünyayla işbirliği yaparak 2023 Türkiye'sinin üniversiteleri olacak" dedi. Bölgedeki temaslarını sürdüren YÖK Başkanı Çetinsaya, beraberindeki heyet ile Van'dan helikopterle Hakkari'ye geldi. Fatih Kışlası'nda Vali Yardımcısı Önder Bozkurt ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan tarafından karşılanan Çetinsaya, Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti.

    Çetinsaya ve beraberindekileri kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Alimoğlu, 2013 yılının güzel geçtiğini ve daha güzel günler göreceklerini söyledi.

    Prof. Dr. Çetinsaya ise bölgedeki gezileri sırasında yapılan çalışmaları gördüklerini ve üniversitelerin sorunlarını tespit edip çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını vurgulayarak, çözüm sürecine üniversitelerin sağlayacağı katkıyı da istişare ettiklerini dile getirdi.

    Valilik ziyaretinin ardından Kıran Mahallesi'ndeki Hakkari Üniversitesi yerleşkesine geçen Çetinsaya, çalışmalarla ilgili Rektör Prof. Dr. Ceylan'dan bilgi aldı.

    Çetinsaya, burada yaptığı açıklamada, yapılan fiziki mekanların kalıcı olması yönünde çaba harcadıklarını bildirerek, şöyle konuştu:

    "Öğrenciler tercih etmezse binalar bir süre sonra boş kalacak. O yüzden önemli olan iyi hocalar getirmek ve öğrencilere iyi eğitim verebilmek. Bu anlamda özellikle Hakkari Üniversitesi gibi 2006 yılı sonrası kurulan üniversitelerimiz için çözüm sürecini çok hayırlı görüyoruz. Çünkü önceki yıllarda doğal olarak öğrenci hareketliliğinde, öğretim üyesi akışkanlığında bir tedirginlik vardı. Ama şimdi bizler de geziyoruz, görüyoruz. Herkesin yüzündeki o ifadeyi, gözlerindeki ışıltıyı görebiliyoruz. Bu sürecin nasıl hayırlara vesile olacağını şimdiden tahmin edebiliyoruz. O bakımdan İnşallah önümüzdeki yıllarda sizler fiziki altyapıları, bizler de sınıfların içini doldurarak üniversitemizi illeriye taşıyacağız."

    Türkiye'de, 2006 öncesi ve sonrası olarak adlandırdıkları iki tip üniversite bulunduğuna işaret eden Çetinsaya, "Hakkari Üniversitesi gibi 2006 sonrası kurulan üniversitelerimiz şu anda çok gençler, çok az öğrencileri var. Bu üniversitelerimiz, süreçle birlikte bölgeleri ve dünyayla işbirliği yaparak 2023 Türkiye'sinin üniversiteleri olacak" ifadelerini kullandı.

    Çetinsaya, daha sonra Hakkari Üniversitesi Rektörlüğünde senato üyeleri ile basına kapalı toplantı yaptı.

    Kaynak: AA





    YÖK Başkanından Hakkari Üniversitesi'ne ziyaret Yorumları