Çetinsaya: Ülkemizin yarını için tehlikeli   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 06-06-2013 (12:29)   Son Mesaj: 06-06-2013 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    06-06-2013

    Çetinsaya: Ülkemizin yarını için tehlikeli

    Çetinsaya: Ülkemizin yarını için tehlikeli
    Çetinsaya: Ülkemizin yarını için tehlikeli

    YÖK Başkanı Prof. Dr.Gökhan Çetinsaya, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları değerlendirdi.

    YÖK Başkanı Prof. Dr.Gökhan Çetinsaya, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları değerlendirdi. YÖK Başkanı Prof. Dr.Gökhan Çetinsaya, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Birkaç gündür sağlanmak istenen bu istikrarsızlık ortamı, ülkemizin bugünü ve yarını için tehlike arz etmektedir" dedi.

    Çeşitli temaslarda bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Muş'a gelen Prof. Dr. Çetinsaya ile kurul üyeleri, Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti.

    Vali Büyükersoy'a yeni görevinde başarı dileyen Çetinsaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda ülkenin içinden geçtiği çözüm sürecini önemsediklerini belirterek, ülkeye büyük hayırlar getireceğine inandığı süreçle ilgili Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüm illerde ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

    Ziyaretlerinde, üniversitelerin çözüm sürecine nasıl destek sağlayabileceği konularını da ele aldıklarını vurgulayan Çetinsaya, sürecin başarıyla tamamlanmasının özellikle üniversitelere ve yüksek öğretim sistemine büyük katkı sunacağını ifade etti.

    Valilik ziyaretinin ardından MŞÜ'de senato üyeleri ile bir araya gelen Çetinsaya, toplantı öncesinde Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları değerlendirdi.

    İnsanlara sağduyu çağrısı yapan Çetinsaya, üniversitelerin de son günlerde yaşanan gerilimde üstlenmesi gereken görevler bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

    BARIŞ SÜRECİ ÖNEMLİ BİR FIRSAT

    ''Üniversiteler, tarih boyunca öncü fikirlerin, barışcıl projelerin, demokratik bir biçimde yaşama kültürünün yeşerdiği ve savunulduğu mekanlar olarak ülkemizin bugün tecrübe ettiği gerilimlerin tırmanmaması için çaba sarf etmek ve istikrarı savunmak durumundadır. Normalleşen demokrasisi, büyüyen ekonomisi, artan itibarı ile Türkiye büyük bir fırsat yaklamıştır. Toplumsal barışı tesis etmek adına önemli adımlar atılmıştır. Bu barış süreci ülkemiz için önemli bir fırsattır. Bu fırsatın heba edilmesine razı gelemeyiz. Birkaç gündür sağlanmak istenen bu istikrarsızlık ortamı, ülkemizin bugünü ve yarını için tehlike arz etmektedir. Barış sürecine zarar verebilecek bir durumları vardır. Bu bakımdan tekrar istikrarı, toplumsal barışı tesis etmek, barış sürecine asla ve aslazarar vermemek gerekiyor. Bu nedenle bizlere büyük iş düşüyor."

    Büyüksaya, açıklamasından sonra senato üyeleri ile basına kapalı toplantı yaptı.

    Kaynak: AA





    Çetinsaya: Ülkemizin yarını için tehlikeli Yorumları