2013 SBS'de yeni bir siteme geçiliyor   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 06-04-2013 (13:31)   Son Mesaj: 06-04-2013 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

    06-04-2013

    2013 SBS'de yeni bir siteme geçiliyor

    2013 SBS'de yeni bir siteme geçiliyor
    2013 SBS'de yeni bir siteme geçiliyor

    Seviye Belirleme Sınavı için yeni bir sisteme geçiliyor. Artık sınav tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacak.

    Seviye Belirleme Sınavı için yeni bir sisteme geçiliyor. Artık sınav tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seneye Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS), tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirtti.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seneye Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS), tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirterek, "Öğrencilerimiz derslerdeki yazılıdan aldığı notlar da değerlendirmeye katılacak. Notların öğretmenler tarafından şişirilmemesi için de buna fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız" dedi.

    Â*EskiÅŸehir'in Han ilçesinde düzenlenen ‘Bahar Åženliklerine' katılan Bakan Avcı, SBS hakkında açıklamalarda bulundu.

    Â*SBS'nin tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirten Avcı "Daha doÄŸrusu dershane ağırlıklı olmayacak. Sene içerisinde girdiÄŸini derslerde aldığınız notlar da deÄŸerlendirmeye katılacak. Öğrencilerimiz gelecek senelerde dershanelerden aldıkları notlarla deÄŸil, okullarında derslerinde gördükleri konulardan sınava girecekler. Sene içinde matematik, Türkçe gibi derslerden yazılıdan alınan notlar deÄŸerlendirmeye katılacak. Notların öğretmenler tarafından ÅŸiÅŸirilmemesi için de buna fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız. Öyle not ÅŸiÅŸirmece olmayacak" diye belirtti.

    Kaynak: Ä°HA





    2013 SBS'de yeni bir siteme geçiliyor Yorumları