AÖF bütünleme sınavını geri istiyor   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-31-2013 (13:27)   Son Mesaj: 05-31-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    05-31-2013

    AÖF bütünleme sınavını geri istiyor

    AÖF bütünleme sınavını geri istiyor
    AÖF bütünleme sınavını geri istiyor

    Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi final sınavları 1-2 Haziran'da yapılacak. Ancak final sınavına girecek öğrenciler final sınavından çok bu sene bütünleme sınavlarının kaldırılmış olmasını düşünüyor.

    Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi final sınavları 1-2 Haziran'da yapılacak. Ancak final sınavına girecek öğrenciler final sınavından çok bu sene bütünleme sınavlarının kaldırılmış olmasını düşünüyor. AÖF öğrencileri diğer üniversite öğrencileri gibi yıl içinde geçemedikleri dersler için bütünleme sınavından yeniden faydalanabilmek istiyor.

    Şikayetvar'da "Bütünleme sınavlarını geri istiyoruz" yorumlarını yazan AÖF öğrencileri, geçmiş senelerde yapılan bütünleme sınavlarının bu sene de devam etmesi için şikayetlerini belirtti.

    Yeni dönemlik-kredili sistem

    Akademik ders yılı içerisinde geçmek zorunda olduğu dersleri geçemeyen öğrenciler için üniversitelerde bütünleme sınavları yapılıyor. AÖF'de de geçmiş senelerde uygulanan bu uygulamanın, 2012-2013 yılında yeni dönemlik-kredili sisteme geçilmesiyle bu sene kaldırıldığı açıklandı. Bütünleme hakkının bütün üniversite öğrencileri gibi kendilerinin de hakkı olduğunu savunan AÖF öğrencileri, sene ve ders ücreti kaybı yaşamadan bütünleme sınavından tekrar yararlanabilmek için Şikayetvar'a şikayetlerini yazdı.

    Eğer AÖF'de bu sene bütünleme sınavı gerçekleşmezse öğrencilerin 1-2 Haziran'da yapılacak final sınavında yeterli geçer notu alarak dersleri geçmesi gerekiyor. Final sınavında derslerini geçemeyen öğrenciler ise bütünleme sınavına giremeden gelecek sene de aynı dersleri tekrar alacak.

    Hakkımız olan şeyin elden alınması suç değil mi?

    Şikayetvar'a öğrencilerin bütünleme sınavlarının kaldırılması ile ilgili yazdıkları şikayetler şu şekilde:

    "Edebiyat 3. sınıf öğrencisiyim. Her sene yapılan bütünleme sınavının kaldırılmasına anlam veremiyorum. Hakkımız olan şeyin elden alınması suç değil mi? Tüm üniversiteler bütünleme yaparken AÖF'nin bütünlemeyi kaldırması haksızlık. Bütünleme sınavlarının devamını talep ediyorum."

    "Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisiyim. 2012-2013 eğitim yılı itibarı ile tüm Açık Öğretim Fakültesi bölümleri dönemlik kredili sisteme geçmiştir. 2011-2012 eğitim yılında yaşanan aksaklıklar ve yanlışlar dizisi devam etmiştir. YOK'ün 22. 06. 2012 Tarih ve 5854-27380sayılı kararı uyarınca 2011-2012 eğitim döneminden itibaren tüm üniversitelerin öğrencilerine bütünleme sınavı hakkı tanınması zorunluluğu getirilmiş fakat Anadolu Üniversitesi yetkilileri bunun olamayacağını belirterek bütünleme sınavı yapmayı düşünmemektedir. Yetkili olan kurum ve kuruluşların bu hakkımızdan edilmemizin önüne geçmesini bekliyoruz. Bütünleme hakkımızı geri istiyoruz."

    İnsan Haklarına Mahkemesi'ne başvuracağım

    "Ben AÖF adalet bölümü okumaktayım ve alttan 8 dersim var mezun olmak için.Ben bütünleme sınavlarına girmek istiyorum.Bizimde hakkımız var. Ben bu sisteme itiraz ediyorum. Halkın sesine kulak verin kendi sesinize değil. Yoksa insan hakları mahkemesine başvuracağım."

    "Bir Anadolu Üniversitesi öğrencisi olarak, diğer tüm üniversite öğrencileri gibi bütünleme sınavlarından yararlanmak istiyorum. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum."

    sikayetvar.com





    AÖF bütünleme sınavını geri istiyor Yorumları