Kör ve topaldan sonra sağır ve kolsuz da yolda   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 05-30-2013 (12:30)   Son Mesaj: 05-30-2013 (12:30)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    05-30-2013

    Kör ve topaldan sonra sağır ve kolsuz da yolda

    Kör ve topaldan sonra sağır ve kolsuz da yolda
    Kör ve topaldan sonra sağır ve kolsuz da yolda

    "Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak" amaçlı "Birlikte Yürüyoruz" kampanyasında; çocuklarla buluşturulan FATİ karakterinden sonra, genç ve yetişkinler için de farkındalık oluşturmak adına çok önemli bir adım daha atıldı.

    "Engellilerle birlikte yaÅŸama kültürünü artırmak" amaçlı "Birlikte Yürüyoruz" kampanyasında; çocuklarla buluÅŸturulan FATÄ° karakterinden sonra, genç ve yetiÅŸkinler için de farkındalık oluÅŸturmak adına çok önemli bir adım daha atıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Beyazay DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸiyle yürütülen kampanyada,Â*Kör, Topal, Sağır ve Kolsuz Öyküler isimlerinden oluÅŸan proje;

    ? Salih Memecan'ın çizgileri;
    ? Süleyman Seba, Kenan Işık, Dr. Haluk Saçaklı, Lokman Ayva, Senai Demirci ve İnci Ertuğrul gibi alanında
    örnek kişilerin destekleri;
    ? GENAR'ın saha araştırması ve
    ? Görme, işitme, bedensel ve iki kolu olmayan yazarların hazırladığı; toplumun engelliler konusunda bilgisiz
    ve dikkatsizliğinin sebep olduğu iletişim kazalarının anlatıldığı kısa, gülünç ve bilgi veren öykülerden
    oluşmaktadır.

    İçeriğinde kitap, skeç, tiyatro ve TV programları gibi faaliyetlerin yapılacağı projenin ilk aşaması hayata geçti. İlk aşama da görme, işitme, bedensel engelli ve iki kolu olmayan 4 yazar tarafından yaşanmış olaylardan yola çıkarak kaleme alınan; Kör Öyküler, Topal Öyküler isimli kitaplar raflardaki yerini aldı. Sağır ve Kolsuz Öyküler de yakında çıkacak.

    ''Birlikte Yürüyoruz" kampanyası, başkanlığını Sayın Lokman AYVA'nın yaptığı Türkiye Beyazay Derneği koordinatörlüğünde, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Başakşehir Belediyesi, Esenler Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile devam etmektedir.

    GENAR'ın 2141 kişi üzerinde yaptığı anket çalışmasında ''Toplumun engellilerle ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 76,8' i ''daha önce bir engelli arkadaşı olmadığını'', yüzde 55'i ''engellilerle nasıl iletişim kurabileceğini bilmediğini'' bununla birlikte ''iletişim kurma yollarını öğrenmek istediklerini'' söyledi. Yine ankete katılanların yüzde 50'si ''engellilerle ilgili bir film izlemediğini'' söyledi.

    Engellilerle ilgi herhangi bir kitap okumadığını ifade edenlerin oranı yüzde 79. ''Böyle bir kitap olsa okumak isteyenlerin'' oranı ise yüzde 50 oldu.

    Araştırmalar ışığında yürüyen Birlikte Yürüyoruz kampanyası kapsamında bugüne kadar yapılan etkinlik, basın ve TV programları ile kampanyanın çizgi karakter yüzü FATİ 1.000.000 kişi ile tanıştı.

    Kaynak: Haber7





    Kör ve topaldan sonra sağır ve kolsuz da yolda Yorumları