24 saat hizmet veren kütüphane   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 05-29-2013 (12:25)   Son Mesaj: 05-29-2013 (12:25)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    05-29-2013

    24 saat hizmet veren kütüphane

    24 saat hizmet veren kütüphane
    24 saat hizmet veren kütüphane

    Trakya Üniversitesi'nin 24 saat hizmet veren kütüphanesinde, özellikle sınav döneminde ışıklar, neredeyse sabaha kadar açık kalıyor.

    Trakya Üniversitesi'nin 24 saat hizmet veren kütüphanesinde, özellikle sınav döneminde ışıklar, neredeyse sabaha kadar açık kalıyor. TÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Recep Zogo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 24 saat hizmet veren kütüphane sayısının 5'i geçmediğini söyledi.

    Üniversitelerindeki öğrencilerin şanslı olduklarını bildiren Zogo, özellikle sınav haftalarında öğrencilerin rahat, sessiz bir ortamda ders çalışmak için kütüphaneyi tercih ettiğini belirtti.

    Zogo, "Kütüphanemiz kaynak bakımından oldukça zengin. 105 bin basılı kitap, 80 bin e-kitap, 4 bin 500 tez, 5 bin görsel materyal, 18 bin 500 e-dergi, 2 bin 300 günlük e - gazeteye ulaşım... Kaynağın elinin altında olduğunu bilen ve sessiz, rahat bir şekilde ders çalışmak isteyen öğrenciler kütüphanemizden yararlanıyor" dedi.

    Recep Zogo, kütüphanenin ışıklarının sabaha kadar yanması, içeride araştırma yapan, ders çalışanların varlığını gösterdiğini ve ülkenin geleceği açısından sevindirici olduğunu kaydetti.

    Öğrenciler de memnun

    Trakya Üniversitesi öğrencilerinden Merve İstil, kütüphanenin 24 saat açık kalması uygulamasının, araştırmaya meraklı öğrenciler için önemli olduğunu söyledi.

    Yüksek Lisans öğrencisi Abdullah Katılmaz da gece geç saatlere kadar zaman zaman araştırma yaptığını, kütüphane kapanacak telaşı yaşamadığını kaydetti.

    Meral Çalışkan ise rahat bir ders çalışma ortamı olduğunu ifade ederek, "Sessizlik ve huzur aradığım iki şey. Bunuda burada buluyoruz. Özellikle bu uygulamayı başlatan Rektörümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Gizem Beytaş da yurtta kaldığını, kütüphanenin ders çalışması için uygun bir ortam olduğunu belirterek, "Sınav dönemlerinde ders çalışmak için kütüphane vazgeçilmezimiz. Gecenin kaçı olursa olsun burada ders çalışabiliyoruz Mevsim şartlarına göre ısıtılan ve soğutulan kütüphanenin sessiz oluşu da ayrı bir motive durumu. Çok memnunum" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: AA





    24 saat hizmet veren kütüphane Yorumları