Fabrika gibi okul   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-27-2013 (12:28)   Son Mesaj: 05-27-2013 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    05-27-2013

    Fabrika gibi okul

    Fabrika gibi okul
    Fabrika gibi okul

    Türk Tekstil Vakfının kurduğu 3 okuldan biri olan Adana'daki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve AnadoluMeslek Lisesi, fabrikayı aratmayacak nitelikte donatılan son teknoloji makinelerle eğitim veriyor.

    Türk Tekstil Vakfının kurduğu 3 okuldan biri olan Adana'daki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve AnadoluMeslek Lisesi, fabrikayı aratmayacak nitelikte donatılan son teknoloji makinelerle eğitim veriyor. Adana'nın merkez Sarıçam ilçesi Karşıyaka mahallesinde 5 yıl önce eğitime ve öğretime başlanan Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Anadolu Meslek Lisesinde örgün ve yaygın eğitim faaliyetleri birlikte yürütülüyor.

    Okul müdürü Mustafa Naci Özkılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin birinci sınıftan başlayarak son sınıfa kadar tamamen uygulamalı eğitim gördüğünü belirterek yaygın eğitim faaliyetlerini ise kentteki organize sanayi bölgesi ve diğer yerlerdeki işletmelerle yaptıklarını ifade etti.

    Özkılınç, meslek sahibi olmaya çalışanları da eğitimle desteklediklerine dikkati çekerek, "İlk mezunlarımızı geçen yıl verdik. Mezun olan 33 öğrencinin yüzde 20'sini hemen istihdam ettik. Diğerleri ise üniversite eğitimine devam etti. İstanbul Çerkezköy, Adana'da ve Kayseri'de bu okullardan 3 tane var. Türkiye'deki bütün mesleki eğitim okullarının ve meslek liselerinin bu şekilde dizayn edilmesi gerekir. Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası ve Türk Tekstil Vakfı'na böyle okulları kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.

    Okula gelen pamuğun boyanmış kumaş olarak çıktığını anlatan Özkılınç, şunları söyledi:

    "Bir tekstil fabrikasında ne varsa, okulumuzda da mevcut. Öğrencilerimizi sıfırdan alıp iyi bir şekilde yetiştiriyoruz ve 4 yıl içinde donanımlı bir şekilde mezun ediyoruz. Burada endüstriyel iplik, örme, dokuma ve boya terbiye bölümlerimiz var. Öğrencilerimiz dokuzuncu sınıfı sadece kültür dersi alarak geçiriyor, onuncu sınıftan başlayarak işi yavaş yavaş öğretiyoruz ve sonunda burada operasyonları tam olarak yapabilen bir teknisyen seviyesine getiriyoruz. Okulumuz son teknolojiye sahip makinelerle kurulan bir okul. Çünkü Türk Tekstil Vakfı bu okulu yaptırırken tekstil sektöründeki teknolojinin günden güne ilerlemesini dikkate aldı."

    Özkılınç, öğrencilerin son teknoloji makinelerle eğitim aldıklarını ve çalışacakları işletmelerde herhangi bir adaptasyon sorunu çekmediklerini anlattı.

    Yörede faaliyet gösteren bir çok fabrikada çalışanlara yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını ifade eden Özkılınç, "Türkiye İş Kurumu ile kurslar da düzenlendi. Bu faaliyetlerimiz sürüyor. Okulumuz fabrika gibi. Örnek verecek olursak organize sanayi bölgesinde bir işletmenin boya terbiye laboratuvarı yanmıştı ve biz onlara sanki fabrikaymış gibi 3 ay boyunca destek sağladık" diye konuştu.

    -Yeni bölümler ve yabancı dil eğitimi-

    Türk Tekstil Vakfı Adana Temsilcisi Muhyiddin Torun da okulda tekstil firmalarına orta kapasitede teknik eleman kazandırdıklarını söyledi.

    Okulun tüm donanımının Türk Tekstil Vakfı tarafından gerçekleştirildiğini belirten Torun, bu yıl 50'ye yakın öğrencinin mezun olacağını ifade etti.

    Mekatronik ve laborant bölümlerinin yanı sıra, örme, dokuma, iplik ve desen tasarım bölümlerinin de açıldığını dile getiren Torun, "90'ı yatılı 255 civarında öğrencimiz var. Yatılı olanların dışındaki öğrenciler, ücreti vakıf tarafından karşılanmak üzere sabah servislerle evlerinden alınıp akşam bırakılıyor. Bunun için yıllık 300 bin lira bütçe ayrılıyor. Aynı zamanda öğrencilerin tamamına ücretsiz İngilizce kursu da veriliyor" dedi.

    Kaynak: AA





    Fabrika gibi okul Yorumları