Hayrünnisa Gül'ün Fatih ve Yavuz örneÄŸi   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 05-22-2013 (12:29)   Son Mesaj: 05-22-2013 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    05-22-2013

    Hayrünnisa Gül'ün Fatih ve Yavuz örneği

    Hayrünnisa Gül'ün Fatih ve Yavuz örneği
    Hayrünnisa Gül'ün Fatih ve Yavuz örneği

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen Konuşan Kitap Şenliği'nin 6'ıncısı Erzurum'da gerçekleşti. Hayrünnisa Gül'ün örneği Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim'dendi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen Konuşan Kitap Şenliği'nin 6'ıncısı Erzurum'da gerçekleşti. Hayrünnisa Gül'ün örneği Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim'dendi. "Türkiye okuyor kampanyası"na paralel olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde yürütülen Konuşan Kitap Şenliği'nin 6'ıncısı Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonunda yapıldı. Daha önce 5 ilde gerçekleştirilen ve Erzurum'da 6'ıncısı düzenlenen Konuşan Kitap Şenliği'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve çok sayıda ilk, orta ve üniversite öğrencisi katıldı.

    Şenliğin açılışında konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, bilginin dünya üzerindeki uygarlıkların binlerce yıldır yarattığı kültür ve medeniyetin temelini oluşturduğunu dile getirdi. Bilginin önemini fark eden ülkelerin büyük bir hızla ilerlediğini anlatan Vali Öztürk, "Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın tek yolu insanları bilim araştırmaya yönlendirmektir." dedi.

    HAYRÃœNNÄ°SA GÃœL: BÄ°ZLER 6 DÄ°L BÄ°LEN FATÄ°H'Ä°N , MISIR SEFERÄ°NE GÄ°DERKEN BERABERÄ°NDE 3 KATIR KÄ°TAP GÖTÃœREN YAVUZ'UN TORUNLARIYIZÂ*

    Ünlü şair ve yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Beş Şehir" adlı kitabında Erzurum'u anlattığı bölümden bir parça okuyan Hayrünnisa Gül ise proje ile gençleri okumaya olan ilgilisi arttırmayı amaçladıklarını, projenin başından bu güne kadar iyi yol kat edildiğini, toplu okuma etkinlikleriyle okul önceki kurumlara ve evlere girdiklerini belirtti.

    Hayrünnisa Gül ÅŸunları söyledi:Â*"Toplumu oluÅŸturan bireylerin eÄŸitim düzeyi, kültürel zenginliÄŸi, kitapla, edebiyatla, sanatla iliÅŸkisi o ülkenin medeniyet mirasının temelidir. Bilginin en büyük güç olduÄŸu günümüz dünyasında okuyan, üreten sürekli kendini geliÅŸtiren nesillere her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Ãœlkelerin geliÅŸmiÅŸlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri kitap okuma oranıdır ve ülkemizde istenilen seviyede deÄŸil. Bu gerçekten hareketle insanımızın kitapla olan iliÅŸkisini güçlendirmek, özellikle de gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla biz de 4 yıl önce Türkiye Okuyor Kampanyası'nı ve KonuÅŸan Kitap ÅženliÄŸi'ni baÅŸlattık. Gençlerimizin hayran olduÄŸu, örnek aldıkları yazar sanatçı ve sporcularla kitap gündemiyle buluÅŸturmanın onları okumaya özendirmek adına etkili bir yöntem olduÄŸunu düşündük. Yolumuza Åžanlıurfa, Kayseri ve Ordu ile devam ettik, güzel neticeler aldık. Bize gelen mektuplar bunun en güzel kanıtıdır."

    Hayrünnisa Gül, Türkiye'deki okuma alışkanlığının umut verdiğini dile getirerek, "Türkiye son yıllarda her konuda hızla gelişiyor. Buna kültür dünyamızda dahildir. Ülkemizde 2000'li yıllarda basılan kitap sayısı 10 bin civarındayken bu rakam geçtiğimiz yıl 40 bine ulaştı. Bunun 4'te birinin çeviri olması ülkemizin modern dünyayı ne kadar yakından takip ettiğini gösteriyor. Elbette ki istenilen hedeflenen noktadan henüz uzağız ama kaydedilen ilerlemeleri bizi ümitlendiriyor" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde Erzurum'da gerçekleşen Konuşan Kitap Şenliği, 'Gezegen Mehmet' olarak bilinen ünlü radyo programcısı Mehmet Akbay"ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşilerle sona erdi.





    Hayrünnisa Gül'ün Fatih ve Yavuz örneği Yorumları