Çocuk Üniversitesi ilk diplomaları verdi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 05-22-2013 (13:28)   Son Mesaj: 05-22-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    05-22-2013

    Çocuk Üniversitesi ilk diplomaları verdi

    Çocuk Üniversitesi ilk diplomaları verdi
    Çocuk Üniversitesi ilk diplomaları verdi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Çocuk Üniversitesi'nden ilk diplomalarını aldı.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Çocuk Üniversitesi'nden ilk diplomalarını aldı. İlk olarak mart ayında Çocuk Üniversitesi tanıtım programına katılarak çalışmalar hakkında bilgi edinen meclis üyeleri, Böcek Şenliği Okulu (BÖŞO) eğitim programı ile üniversiteye ilk adımlarını atmış oldu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Ana Bilim Dalı'nın yürüttüğü BÖŞO programına katılan 18 meclis üyesi, gerek Prof. Dr. Cem Özkan'ın renkli anlatımıyla verdiği bilgiler, gerekse atölye çalışmalarının ardından böceklerle ekoloji eğitimlerinin ilk adımını tamamladı. Bilimin öğretici, aydınlatıcı, bilinçlendirici ve aynı zamanda eğlenceli yüzüyle de tanışmış olan çocuklar, ilköğretim yıllarından üniversite deneyimi kazanmış oldu.

    BÖCEK KORKUSUNU YENDİLER

    Böcekler konusunda farkındalık oluşturarak ekoloji bilincini geliştirmeyi ve bilimsel çalışmayı özendirmeyi amaçlayan programa katılan 10-12 yaş grubu meclis üyeleri, dünyada tanımlanmış 1 milyon 200 bin türdeki hayvanın 3/2'sini böceklerin oluşturduğunu öğrendi. Pek çok ilgi çekici bilgiyi merak ve zevke dinledi; korkularını yenmek yönünde deneyimler kazandı. Böceklerin besin zincirindeki ve ekolojik denge içerisindeki yerini öğrenen meclis üyeleri, çizgi filmler, bahçe uygulamaları ve atölye çalışmaları ile unutulmaz bir gün geçirdi. Böcek koleksiyonlarını inceleyen, plastik ve tahtadan yapılmış böcek çeşitleriyle tanışan, arıları, kelebekleri, karıncaları daha yakından tanıyan çocuklar, yepyeni bilgiler edindi.

    Programın sonunda öğrendikleri bilgileri ve deneyimlerini yaptıkları resimlerle ifade eden meclis üyeleri böcekleri taklit ett; dokunarak, ellerine alarak korkularını yendi ve diploma almaya hak kazandı.

    Kaynak: CİHAN





    Çocuk Üniversitesi ilk diplomaları verdi Yorumları