Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden ilginç projeler   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 05-18-2013 (12:30)   Son Mesaj: 05-18-2013 (12:30)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    05-18-2013

    Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden ilginç projeler

    Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden ilginç projeler
    Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden ilginç projeler

    Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Mersin'in Erdemli ilçesinde Kocahasanlı Anadolu Lisesi'nde ''Bilim Fuaraı'' açıldı.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Mersin'in Erdemli ilçesinde Kocahasanlı Anadolu Lisesi'nde ''Bilim Fuaraı'' açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında öğrenciler arasında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Mersin'in Erdemli ilçesinde Kocahasanlı Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında öğrenciler arasında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Mersin'in Erdemli ilçesi Kocahasanlı Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

    Â*Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğrencileri , öğretmenlerinin gözetiminde bilim fuarına hazırlanarak bugün projelerini halka sundu. Projeye yoÄŸun ilgi gözlenirken , halkı yakından ilgilendiren projelerin daha fazla ilgi çektiÄŸi gözlemlendi. Kocahasanlı Anadolu Lisesi'nin meslek lisesi olmamasına raÄŸmen orijinal ve geliÅŸtirilmesi muhtemel projeler gelecek için umut verdi.

    BÄ°LÄ°M FUARINA KATILAN BAZI PROJELER

    YANGIN KAYKAYI



    Günümüzde insanların çoğunluğu büyükşehirlerde apartmanlarda yaşamaktadır. Apartmanların çok katlı olması çıkan yangınlarda insan ölümlerine neden olmaktadır. 9-E sınıfı öğrencisi olan Ali Kemal Şen ve Kemal Can Gülbaba tarafından geliştirilen projede, yangın merdivenlerinin insanların yangından kaçarken özellikle yaşlıların ve çocukların ezilmesine dik merdivenlerden düşmelerine neden olabiliyor, bu da insanların yaralanmasına hatta ölümüne neden olmaktadır. Bu sebeple kapalı kaykay sistemiyle insanları kayarak yumuşak bir zemin (kauçuk) üzerine inmelerini sağlayacak yangın kaykayı projelendirildiği belirtildi.

    ATKESTANESÄ°NDEN DETERJAN

    10. sınıf öğrencileri Mahmut Şeker, Gamze Kabar ve Seda Hazal Köken tarafından hazırlanan projeyle hammaddesi ucuz olan , insan sağlığına zararlı olmayan, temizleme etkisi yüksek bir deterjan üretmek amaçlanmıştır. Ayrıca atkestanesinden üretilen yağ ve kremler de çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

    Trafik Işıklarında Zamanı Dolu Geçirmek

    10. Sınıf öğrencileri Enes Öztekin ve Çağatay Güler tarafından geliştirilen projeyle , trafik ışıklarında bekleyen insanların çeşitli reklam görüntüleriyle toplumu ilgilendiren ve bilinçlenmesini sağlayan görüntülerin izletilmesi. Bu projede TV'nin güneş enerjisiyle çalıştığı da belirtildi.TV görüntülerinin sadece kırmızı ışıkta görüldüğünü ayrıca sarı ve yeşil ışığın sürücüye haber verildiği de söylendi.

    DÄ°LÄ°N YOZLAÅžMASI

    Bir toplumu beraber yaşatan, toplumun kültürünü gelecek nesillere taşıyan en önemli unsur dildir. 10. Sınıf öğrencilerinden Büşra Yörük ve İlknur Oğuz çok önemli olan dilin yozlaşmasını projelendirmişler. Dilin yozlaşması, bir milleti yok edecek kadar büyük bir etkiye sahip olduğunun anlatıldığı projede dilin yanlış kullanılmasının zararlar, dilin yozlaşmasının nasıl önüne geçileceğine dair araştırmalarını projelerine yansıtmışlar.





    Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden ilginç projeler Yorumları