Avcı: Herşeyi devletten beklemek anlayışını değiştirmeliyiz   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 05-08-2013 (12:24)   Son Mesaj: 05-08-2013 (12:24)    Cevap: 0    Gösterim: 321  

    05-08-2013

    Avcı: Herşeyi devletten beklemek anlayışını değiştirmeliyiz

    Avcı: Herşeyi devletten beklemek anlayışını değiştirmeliyiz
    Avcı: Herşeyi devletten beklemek anlayışını değiştirmeliyiz

    Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hiçbir okul yönetiminin velileri isteği dışında bir takım ödemeler, aidatlar konusunda zorlayamayacağını ancak yapacakları küçük katkıların da velilere ağır gelmemesi gerektiğini söyledi.

    Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hiçbir okul yönetiminin velileri isteği dışında bir takım ödemeler, aidatlar konusunda zorlayamayacağını ancak yapacakları küçük katkıların da velilere ağır gelmemesi gerektiğini söyledi. Avcı, "2 günlük dershaneye 100 lira vermekten erinmiyorsun, onu görmüyorsun da çocuğun okuluna 5-10 liralık bir katkıda bulunmak sana neden ağır geliyor?' Herşeyi devletten beklemek anlayışımızı da değiştirmemiz lazım." dedi.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Yozgat'ta geldi.
    Yozgat Belediyesi Kent Park Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Avcı, eğitimle ilgili soruları cevapladı. Her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu belirten Avcı, Türkiye'nin son yıllarda eğitim alanında teknolojinin son imkanlarından faydalandığını belirtti. Avcı, şöyle konuştu: "Özellikle kayıt döneminde toplanan paralarla ilgili velileri zor duruma düşüren sıkıntılar olduğun biliyorum. Ama benim o dönemde de şimdi de bu şikayetler karşısında verdiğim cevap şu: 'Hiçbir okul yönetimi velileri isteği dışında bir takım ödemeler aidatlar vesaire konusunda zorlamayacak. Ama şimdi çocuklarımızı dershanelere gönderiyoruz. Sen çocuğunu dershaneye gönderiyor musun? Gönderiyorsun. Ne kadar para veriyorsun? İşte 100 lira ödüyorum. Haftanın 5 günü bu okulda okuyor çocuk. 2 günlük dershaneye 100 lira vermekten erinmiyorsun, onu görmüyorsun da çocuğun okuluna 5-10 liralık bir katkıda bulunmak sana neden ağır geliyor?' Her şeyi devletten beklemek bu anlayışımızı da değiştirmemiz lazım."

    "FATİH PROJESİ DÜNYANIN EN KAPSAMLI PROJESİ"

    Fatih projesinin dünyanın en kapsamlı eğitim projesi olduğunu belirten Avcı, "Liseler başta olmak üzere, ortaokullar he sınıfımıza etkileşimli tahta yani akılı tahta yerleştiriliyor. Türkiye'mizin petrolü yok, ekstra gelirleri yok. Ne yapıyorsa kendi alın teri ile dişiyle, tırnağıyla yapıyor. Bu aziz millet eğitme büyük önem veriyor. Devletimizde hükümetimizde eğitime büyük önem veriyor. Bunu bütçemizden en büyük payı eğitimin aldığından da anlıyoruz. Fakat yetiyor mu yetmiyor. Biz 10 gün önce Finlandiya'da konferansa katıldık. Burada bazı televizyon kanallarıyla röportajda Türkiye ile Finlandiya'nın eğitim kalitesini karşılaştırmamızı istediler. Beden mukayese etmedim. Çünkü Finlandiya'nın toplam nüfusu 5.5 milyon biz 75 milyonuz. Finlandiya'nın bütün öğrenci nüfusu 550 bin iken bizim 18 milyon yani 56 kat bizim öğrencimiz daha fazla. Bu elmayla armutu karşılaştırmak gibi bile değil." dedi.

    "OKULLARIMIZA 10 MİLYON 600 BİN TABLET BİLGİSAYAR DAĞITACAĞIZ"

    Eğitimin okularda daha kaliteli verilmesi açısından okullarda 10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayar dağıtılacağını ifade eden Avcı, "Okullarımıza dizüstü bilgisayar ve tablet bilgisayar dağıtıyoruz. Şimdi önümüzdeki ay içerisinde onun ihalesi de yapılacak. 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alacağız burada da temel şartımız bu ihalede de bunun belli zaman içerisinde yerli üretime dayandırılması yani hem çocuklarımıza tablet bilgisayar dağıtalım hem de Türkiye'de bilgisayar teknolojisi sanayisinin üretiminin temellerini atmış olalım. Bu ikisi beraber yürüsün diye böyle bir politik tercihim var. Dolayısıyla çocuklarımız birçok ülke çocuklarından farklı olarak bilgisayar teknolojisiyle çok daha erken tanışmış olacaklar inşallah bunun yan ürünlerini de zaman içerisinde yan ürünleri derken şunu kastediyorum yani eskiden sadece kitap ve defter üzerinde yapılan müfredatlarda imkanlarımız sınırlıydı. Ama bilgisayarlarla yapılan derslerde öğretmen arkadaşlarımız bileceklerdir bir sürü animasyon ve gibi ek imkanlar sunuyor bu da çocuklarımızın bilgi beceri yeteneklerini keşfetmeleri konusunda onların önüne yeni ufuklar açıyor. O bakımdan inşallah fatih projesi de başarıyla yürüyor." diye konuştu.

    Öğrenciler ve velilerin mayıs ayından itibaren rapor alma telaşına düştüğünü ve bunun suistimal edilmemesi gerektiğini söyleyen Avcı, "Özellikle mayıs ayından itibaren sınav döneminde 12. sınıflar ve 8. sınıflar bir rapor krizine giriyorlar veliler. Bunun nasıl su istimal edildiğine dair çok hoş olmayan önerilerle karşılaşıyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile temas halinde olarak şunu söylüyoruz. Sizde sağlık kuruluşlarımızı rapor konusunda tekrar, tekrar uyarın öğrencilerimizi ve velilerimizi uyaralım diyoruz. Bizim tarafımızda da maalesef sıkıntılarımız var. fakat bu sıkıntıları çok genelleştirerek bütün camiayı töhmet altında bırakmamız doğru olmaz." ifadelerini kulandı.

    Milli Eğitim Bakanı Avcı, Yozgat'ta ki toplantının ardından Yerköy ve Sorgun ilçesinde düzenlenecek toplantılara katılmak üzere ilden ayrıldı.

    Kaynak: CİHAN





    Avcı: Herşeyi devletten beklemek anlayışını değiştirmeliyiz Yorumları