Serbest kıyafet uygulamasından geri adım mı atıldı?   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 05-08-2013 (12:24)   Son Mesaj: 05-08-2013 (12:24)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    05-08-2013

    Serbest kıyafet uygulamasından geri adım mı atıldı?

    Serbest kıyafet uygulamasından geri adım mı atıldı?
    Serbest kıyafet uygulamasından geri adım mı atıldı?

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, serbest kıyafet uygulamasından geri adım atıldığına yönelik tartışmalara açıklık getirdi.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, serbest kıyafet uygulamasından geri adım atıldığına yönelik tartışmalara açıklık getirdi. Avcı, Yerköy ilçesinde öğretmenevinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve dernek yöneticileriyle bir araya geldi.

    Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve vatandaşları dinleyen Avcı, toplantıya katılan emekli özel harekatçı ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Osman Biçer'in sokaktaki vatandaşların çözüm sürecine ilişkin sorularına cevap veremediklerini ifade etmesi üzerine, terörle mücadelede gelinen son durumla ilgili kamuoyunda kafa karıştırıcı sözlerin dolaştığını belirtti.

    Vatandaşların endişelerini gidermek için gerekli açıklamaları yapmaya çalıştıklarını anlatan Avcı, şunları kaydetti:

    "Bugün geldiğimiz bu evre yani çözüm süreci dediğimiz durum, son altı ay yahut bir yılın getirdiği bir sonuç değil. Bu durum hepimizin bildiği gibi 30 senedir devam eden bir sorundur. Birçok yöntem bugüne kadar denendi. Bunların bir kısmında muvaffak olduk, bir kısmında zaman içerisinde o günün şartları içinde pek başarılı olunamadı. Bir defa bu terör meselesinin ve özelikle bölücü terör meselesinin doğrudan doğruya Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklanan, Türkiye'nin içinde başlayıp, Türkiye'de biten bir mesele olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu gücü yeten, fırsat bulan herkesin bir şekilde çomak soktuğu uluslararası fitne odaklarının da açık veya örtülü biçimlerde müdahil olduğu bir problem idi. Bu kadar çok karışanın, bu kadar çok kurcalayanın bulunduğu yerde ve bu kadar çok çomak sokulan yerde, bu sorunla mücadele etmek için sizin de millet olarak, devlet olarak elinizin güçlü olması lazım."

    "Barış ve demokrasi projesidir"

    Türk milletinin 1982 Anayasası'ndan kurtulup, topyekun bir demokratikleşme seferberliğine geçmesi gerektiğini vurgulayan Avcı bu meseleyi bir bölgenin, bir etnik kökenin değil, bütün Türkiye'nin, bütün Türk milletinin demokratikleşme meselesi olarak gördüklerini ifade etti.

    Bu büyük demokratikleşme meselesinin içinde şüphesiz kültürel hakların da söz konusu olduğunu vurgulayan Avcı, "Ama bu belli bir bölge için, belli bir etnik grup için değil, topyekun tüm Türkiye için demokratikleşme sürecidir. Bu detaylı bir projedir. Topyekun demokratikleşme projesidir. Bunun içerisinde şüphesiz, demokrasiye en fazla ihtiyaç duyulan, en çok acı çektiğimiz alanlar öncelik kazanıyor. Ama neticesi itibariyle topyekun bu projeleri kucaklayan bir barış ve demokrasi projesidir? diye konuştu.

    Okullardaki serbest kıyafet uygulaması

    Serbest kıyafet uygulamasından geri adım atıldığına yönelik tartışmalara da değinen Avcı, şunları söyledi:

    Yönetmelik diyor ki, 'öğrencilerin forma mı serbest kıyafet mi giyeceğine veliler, okul aile birliklerinin yüzde 60'ı ne diyorsa öyle karar verilir'. Bizim de şahsi kanaatimiz bunun böyle olması. Nitekim Sivas'ta bir ortaokulda veliler toplanmışlar formayla devam etme kararı almışlar. Bana mecliste gazeteci arkadaşlar sordular; ben de 'ayaküstü demeç vermiyoruz' dememe rağmen, 'vatandaşın seçme özgürlüğü, ister forma giyer, ister serbest kıyafet bu da seçme özgürlüğünün içerisinde' dedim, Hemen 'formadan geri adım atıldı' diye başlık atıldı. Geri adım değil bu serbestliğin genişlemesi. Vatandaşa biz seçme hakkı veriyorsak bu seçmeler akabinde kıyafet de olabilir. Bu serbest kıyafetten geri adım atmak değil."

    Kaynak: AA





    Serbest kıyafet uygulamasından geri adım mı atıldı? Yorumları