Sınava giren öğenciler kamerayla izlenecek   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-17-2013 (12:27)   Son Mesaj: 04-17-2013 (12:27)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    04-17-2013

    Sınava giren öğenciler kamerayla izlenecek

    Sınava giren öğenciler kamerayla izlenecek
    Sınava giren öğenciler kamerayla izlenecek

    ÖSYM sınav güvenliği için okullara dijital saat ve entegre kamera takacak.

    ÖSYM sınav güvenliği için okullara dijital saat ve entegre kamera takacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Sınav Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sınav uygulaması yapılan okul ve kurum binalarına, sınav güvenliğini sağlamak amacıyla dijital saatler ve entegre kamera takılacak.

    2012 yılında bazı sınav salonlarında hayata geçirilen ve büyük oranda başarı sağlanan sistemin kapsamı genişletiliyor. ÖSYM, tarafından alınan karar ile tüm sınav salonlarına dijital saatlere entegre edilmiş kameralar yerleştirilecek.

    Kameralar ile sınav boyunca salon kayıt altına alınmış olacakken, bu sayede yaşanabilecek tüm usulsüz işlemlerinde önüne geçilmiş olacak.

    Belirtilen işlemlerle ilgili okul ve kurum yöneticileri tarafından firma yetkililerine gerekli kolaylığın sağlanması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ilgili yazı ise şöyle;









    Sınava giren öğenciler kamerayla izlenecek Yorumları