Dicle Ãœniversi'nde derslere 3 gün ara   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 04-11-2013 (12:25)   Son Mesaj: 04-11-2013 (12:25)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    04-11-2013

    Dicle Üniversi'nde derslere 3 gün ara

    Dicle Üniversi'nde derslere 3 gün ara
    Dicle Üniversi'nde derslere 3 gün ara

    Dicle Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve bugün de 2 öğrencinin bıçaklanmasıyla süren olaylar sebebiyle eğitime ara verildi.

    Dicle Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve bugün de 2 öğrencinin bıçaklanmasıyla süren olaylar sebebiyle eğitime ara verildi. DÜ Dış Hekimliği Fakültesi önünde iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada, bıçakla yaralanan 2 öğrenci DÜ Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Gelişmeler üzerime eğitime hafta başına kadar ara verildi.

    Yaralı öğrencilerden birinin durumunun ağır olduÄŸu öğrenildi. Â*Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, öğrencilere biber gazıyla müdahale etti. Kavgaya karıştığı öne sürülen 15Â*öğrenci gözaltına alındı. Â*Bu arada, Van Milletvekili Aysel TuÄŸluk ile BDP'li bazı yöneticilerin olay yerine geldiÄŸi görüldü. Önceki gün karşıt görüşlü iki grup arasında bildiri dağıtılması nedeniyle çıkan ve biri polis 5 kiÅŸinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar dün de devam etmiÅŸti.

    Bir grup öğrenci Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansın yapılacağı Kongre Merkezi'ne yürümek istemiş, uyarılara rağmen dağılmayan ve yürümeye devam eden gruba, polis biber gazıyla müdahale etmişti.

    Bugün de çıkan bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı.

    EĞİTİME ARA VERİLDİ

    Dicle Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin bugüne kadar ülkenin en huzurlu ve en güvenli üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, " Kamuoyunda yaptığı sayısız bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerle takdir gören üniversitemizde, son 2-3 gün içerisinde ülkemizin içinde bulunduğu çözüm sürecini akamete uğratmak isteyen kesimlerce sıkıntı ve gerginliklere yol açacak eylemler düzenlenmektedir." denildi.

    Â*Â*Ãœniversite yönetiminin bu konuda son derece duyarlı olduÄŸunun belirtilen açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi: "Yönetimimiz bu konuda son derece duyarlı olup öğrencilerimizin zarar görmemesi için gerekli hassasiyeti göstermektedir. Olayların seyri tüm yönetim kadromuz tarafından yakından takip edilmekte olup, gerekli önlemler alınmaktadır. Bu çerçevede; öncelikle öğrencilerimizin saÄŸduyulu davranıp, tahriklere kapılmaması, eÄŸitim ve öğretimin huzurlu bir ÅŸekilde devam etmesini engelleyenlere fırsat vermemeleri son derece önem arz etmektedir. Bu amaçla dekanlarımız ve okul müdürlerimizle yapılan senato toplantısında, 10-13 Nisan 2013 tarihleri arasında üniversitemizde eÄŸitim-öğretime ara verilmesi kararı alınmıştır."

    DÄ°YARBAKIR VALÄ°SÄ°NDENÂ*ÇAÄžRI

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok hassas bir süreçten geçildiğini belirterek, herkesi daha duyarlı olmaya çağırdı.

    Sürece herkesin inandığını, güvendiğini ve sahiplendiğini anımsatan Toprak, bu çerçevede bazı provokatif davranışlarla bunu bozmak isteyenlerin olabileceğini, üniversitedeki olaylara bu noktadan bakılması gerektiğini belirtti.

    "Ekonomik rant elde etmiş, güç alanı oluşturmuş kişiler kendi alanlarını kaybetmemek adına bir takım yanlışlıklar içine girebilirler. Bunu da provake edenler olabilir. Hiçbir şekilde bunlar süreci etkilememelidir. Bunu her zaman söylüyoruz. Üniversitede karşıt gruplar arasında ortaya çıkan kavgalar, karşılıklı şiddet görüntüleri Diyarbakır ve Dicle Üniversitesi'ne yakışmıyor" diyen Toprak, gençleri sağduyulu davranmaya davet etti.

    Her bir kurumu, sivil toplum örgütünü, meslek teşekküllerini, siyasi partileri ve sözü olan kişilerin, öğrencileri yatıştırmak amacıyla güzel bir dille, olumlu bir mesaj vermesi gerektiğini kaydeden Toprak, şöyle konuştu:

    "(Ben haklıyım, sen haksızsın) anlayışı dışında bir süreçteyiz. Dolaysıyla herkesin söylemine, davranışına, hiçbir grubu yanına almayacak şekilde herkesle ortaklaşarak bir sağduyu çağrısına ve metanetli duruşa çağırmaları gerekiyor. Tüm halkımıza, üniversite öğrencilerine diyoruz ki, Diyarbakır'ımız önemli bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Önemli gelişmeler var. Heyetlerin biri geliyor, diğeri gidiyor. Turizm ve yatırımcılar noktasında kıpırdanmalar var."

    İnsanların geleceğe yönelik iş kurma yönünde hedef ve beklentilerinin bulunduğunu, 1 ay içerisinde oluşan ve düne göre daha iyi bir ivme kazanan bir noktada bulunduklarını dile getiren Toprak, olayların provokatif amaçlı olduğunu kaydetti.

    Kavgaların sürece zarar verdiğini belirten Toprak, "Onun için her bir dinamik, etki alanındaki kişilere, kimselere, öğrencilere güzellikleri, sükuneti, sakin olmayı telkin etmelidir. Bugün bu ortaklaşa sağduyuyu, güzelliği, güzel sözleri söylememiz gereken bir gündür" dedi.

    Toprak, üniversitede bugün çıkan bıçaklı kavgada yaralanan 4 öğrencinin çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü, yaklaşık 15 kişinin de gözaltına alındığını ifade ederek, olaylara karışanlarla ilgili gözaltı ve yakalama çalışmasının yapıldığını sözlerine ekledi.

    Kaynak: AA-CÄ°HAN





    Dicle Üniversi'nde derslere 3 gün ara Yorumları