Marmara Bölgesi'nde coğrafya yarışması   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-26-2013 (13:28)   Son Mesaj: 03-26-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    03-26-2013

    Marmara Bölgesi'nde coğrafya yarışması

    Marmara Bölgesi'nde coğrafya yarışması
    Marmara Bölgesi'nde coğrafya yarışması

    Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, "Marmara Bölgesi Liseler Arası Coğrafya Bilim Yarışması" düzenledi.

    Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, "Marmara Bölgesi Liseler Arası Coğrafya Bilim Yarışması" düzenledi. Kartepe Kaymakamlığı ve Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen bu yarışmanın amaçları; Hızla gelişen ve değişen dünyayı algılayabilmek, coğrafya bilgilerinin yaşantımızdaki yerini vurgulamak, yaşadığımız yerden başlayarak ülkemiz ve dünya ile uyumlu yaşamı desteklemek ve geleceği coğrafya ile tasarlamak olarak belirlendi.

    Marmara bölgesindeki resmi ve özel ortaöğretim okullarını içine alan ve başvuru önceliğine göre müracaatların kabul edildiği bu yarışmanın kapsadığı iller ve bu illere ayrılan kontenjanlar şöyle sıralandı; Balıkesir:6, Bilecik:5, Bursa:8, Çanakkale: 5, Edirne:5, İstanbul:15, Kırklareli: 5, Kocaeli:8, Sakarya:8, Tekirdağ:5, Yalova:5

    Toplam 75 okuldan 150 öğrenci ve onlara eşlik edecek danışman öğretmenleri kapsayan bu projeye, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi ev sahipliği yapacak.

    Yarışmaya başvurular 29 Mart 2013 tarihinde sona erecek olup yarışmanın tarihi ise 27 Nisan 2013 Cumartesi olarak belirlendi.

    Başvurular http://www.ksbl.meb.k12.tr, http://www.kartepe.meb.gov.tr adreslerinden birinden alınacak başvuru formunun doldurularak "Yavuz Sultan Selim Mah. Emsal Sokak, Acısu Mevkii KARTEPE/KOCAELİ" adresindeki Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi'ne kargo veya posta yoluyla gönderilerek yapılacaktır.

    Dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlerin ödüllendirileceği yarışmada birinci, ikinci ve üçüncülere ek olarak jüri özel ödülü de planlandı. Birinciye1500 TL ve danışman öğretmenine 750 TL şeklinde planlanan ödül töreni ise yarışmanın yapıldığı gün olan 27 Nisan saat 17.00 olarak belirlendi.





    Marmara Bölgesi'nde coğrafya yarışması Yorumları