YGS'de üniversite adayları bir ilki yaÅŸadı   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 03-25-2013 (12:24)   Son Mesaj: 03-25-2013 (12:24)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    03-25-2013

    YGS'de üniversite adayları bir ilki yaşadı

    YGS'de üniversite adayları bir ilki yaşadı
    YGS'de üniversite adayları bir ilki yaşadı

    Üniversite adayları için ilk aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10:00'da başladı. Bu sene sınavda bazı ilkler de yaşanıyor.

    Ãœniversite adayları için ilk aÅŸama sınavı olan Yükseköğretime GeçiÅŸ Sınavı (YGS) saat 10:00'da baÅŸladı. Bu sene sınavda bazı ilkler de yaÅŸanıyor. Adaylara ilk kez Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nden sorular yöneltiliyor. Ayrıca salonlarda kopyaya karÅŸlı kameralı dijital saatler yer alıyor.Â*

    2013-Öğrenci Seçme ve Yerleştime Sistemi (ÖSYS)'nin ilk aşaması olan YGS, 167 sınav merkezi ile 100 bin 452 salonda start aldı. Sınava toplam 1 milyon 851 bin aday katılıyor. Adaylar sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelmeye başladı. Öğrenciler üst aramasından geçirildikten sonra sınav salonlarına alındı. Ailelerin heyecanlı bekleyişi ise soğuk havaya rağmen okul bahçelerinde devam etti. Bazı velilerin Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü. En az çocuları kadar heyecanlı olduklarını belirten anne babalar, sistemin sürekli değiştiğini belirterek, "Önümüzdeki yıl ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz." diye konuştu. Bazı veliler ise 12 yıllık emek ve birikimin sadece sınavla ölçülmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

    DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ'DEN 5 SORU

    Bu sene sınav bazı ilkleri de barındırıyor. Bu kapsamda adaylara 5 adet Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu yöneltiliyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olan tüm adaylar Sosyal Bilimler Testinin ilk 40 sorusunu cevaplandıracak. Bu durumdaki adaylar 41., 42., 43., 44. ve 45. felsefe alanı sorularını cevaplandırmayacak ve cevap kâğıdının ilgili alanında herhangli bir işaretleme yapmayacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler Sosyal Bilimler Testinin ilk 35 sorusunu cevaplandırdıktan sonra aynı testin 41., 42., 43., 44. ve 45. felsefe alanı sorularını cevaplandıracaklar. Bu adaylar, cevap kâğıdında 41., 42., 43., 44. ve 45. cevap alanlarını dolduracaklar. Bu durumdaki adaylar, soru kitapçığındaki 36., 37., 38., 39. ve 40. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanı sorularını cevaplandırmayacak.

    KAMERALI DÄ°JÄ°TAL SAAT

    Bu sene ayrıca ÖSYM'nin kopyaya karşı aldığı güvenlik önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Sınav, kameralı dijital saatlerle kayıt altına alınıyor. Kamera kayıtları üzerinde yapılacak incelemede kurallara aykırı davranışta bulunanların sınavlarının geçersiz sayılacak.

    Kaynak: CÄ°HAN





    YGS'de üniversite adayları bir ilki yaşadı Yorumları