Okula devamsızlık nedenleri araştırılacak   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-20-2013 (12:26)   Son Mesaj: 03-20-2013 (12:26)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    03-20-2013

    Okula devamsızlık nedenleri araştırılacak

    Okula devamsızlık nedenleri araştırılacak
    Okula devamsızlık nedenleri araştırılacak

    Bursa Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'AB Hayatboyu Öğrenme Programı' çerçevesinde hazırladığı Leonardo Da Vinci (LDV) Vetpro Hareketlilik Projesi için ilçeden 13 kişilik heyet, 23 Mart Cumartesi günü İngiltere'ye gidiyor.

    Bursa Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'AB Hayatboyu Öğrenme Programı' çerçevesinde hazırladığı Leonardo Da Vinci (LDV) Vetpro Hareketlilik Projesi için ilçeden 13 kişilik heyet, 23 Mart Cumartesi günü İngiltere'ye gidiyor. Öğrencilerin devamsızlık ve okulu erken terkinin azaltılması hedeflenen proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde oluşturulan 4'ü İmam Hatip Lisesi'nden, 2'si Kent Konseyi'nden görevli toplam 13 kişi, İngiltere'de bir hafta boyunca incelemelerde bulunacak. Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlerden Necla Kılıçgedik ile Dilek Aktaş'ın sorumluluğunu üstlendiği 21 bin Euro'luk proje ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Sagun, Avrupa'da uygulanan başarısızlık ve devamsızlığı engelleyecek yöntemleri yerinde izlemek ve ilçede uygulamak üzere bu projeyi oluşturduklarını söyledi.

    İngiltere temasları kapsamında Londra Büyükelçiliği dahil olmak üzere birçok yeri ziyaret edeceklerini belirten Sagun, bu konuda Türkiye'de de Lise-1'de okuyan öğrencilerin istatistiki bilgilerini ortaya çıkardıklarını söyledi. Her 100 öğrenciden 13'ünün devamsızlık ve başarısızlık yüzünden okul dışında kaldığını kaydeden Sagun, bu proje sayesinde tüm okullarda 5 gün ve 5 gün üzerinde devamsızlık yapan öğrencilerle yaptıkları anketlerle veri oluşturduklarını anlattı. Sagun, söz konusu Türkiye'deki bu veriler ışığında İngiltere'de yapacakları araştırma sonrasında hazırlayacakları raporu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacaklarını kaydetti.

    Kaynak: CİHAN





    Okula devamsızlık nedenleri araştırılacak Yorumları