Kızların okullaşma oranı yüzde 98'e ulaştı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-20-2013 (13:27)   Son Mesaj: 03-20-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    03-20-2013

    Kızların okullaşma oranı yüzde 98'e ulaştı

    Kızların okullaşma oranı yüzde 98'e ulaştı
    Kızların okullaşma oranı yüzde 98'e ulaştı

    Şanlıurfa'da kız çocukların eğitim hayatına geri dönüşüm ve eğitimde aktif anlamda yer almalarını sağlamak için gerekli çalışmalar sürdürülüyor.

    Şanlıurfa'da kız çocukların eğitim hayatına geri dönüşüm ve eğitimde aktif anlamda yer almalarını sağlamak için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Başta kız çocukları olmak üzere okullaşmayı arttırmak eğitimde kalitenin artması, eğitim ve iş piyasası arasında bağın güçlendirilmesi amacıyla yürütülen 'Kız Çocukların Okullaşma Oranını Arttırılması Projesi (KEP)' konferansı Şanlıurfa'da yapıldı.

    Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç projenin bölgedeki rolüne değindi. 2008 yılında ilköğretimde kız çocuklarının okullaşma oranı Yüzde 88 iken, bugün Yüzde 98 çıktığını, ortaöğretimde yüzde 19'dan Yüzde 31'e çıktığını anımsatan Güvenç, bu projelerin bu yerlerde çok önemli rol aldığını ve tüm proje yürütücülerini tebrik ettiğini kaydetti. "Başımızı elimizin arasına alıp yapmamız gerekenleri düşünmemiz gerektiği kanaatindeyim. Herkesin sorumluluk yüklenmesi gerekir." dedi.

    Vali Güvenç'in konuşmasının ardından, tarlada çalışarak okuyan Perihan Çiçek adlı lise öğrencisinin proje koordinatörlerine yazdığı mektubun yer aldığı kitap projenin İletişim ve Halkla İlişkiler Ana Uzmanı Tuba Çameli tarafından öğrenciye hediye edildi. Perihan Çiçek hediyesini almaya onbeş yaşında evlenerek on bir çocuk sahibi olan annesiyle birlikte geldi. Anne Aliye Çiçek ise yaptığı konuşmayla dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

    16 pilot ilde geçen yıl mayıs ayında başlatılan ve Temmuz ayında sonlandırılacak proje kapsamında öncelikle okullaştırmayı engelleyen faktörlerin ortaya çıkarıldığı belirtiliyor.

    Kaynak: CİHAN





    Kızların okullaşma oranı yüzde 98'e ulaştı Yorumları