YGS'den yanlış fotoğraf açıklaması   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 03-16-2013 (12:28)   Son Mesaj: 03-16-2013 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    03-16-2013

    YGS'den yanlış fotoğraf açıklaması

    YGS'den yanlış fotoğraf açıklaması
    YGS'den yanlış fotoğraf açıklaması

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden, Malatya'da bir genç kızın YGS giriş belgesinde annesinin fotoğrafının bulunmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden, Malatya'da bir genç kızın YGS giriş belgesinde annesinin fotoğrafının bulunmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Sınav Hizmetleri Daire Başkanı Yasin Bulduklu, Malatya'da bir genç kızın YGS giriş belgesinde annesinin fotoğrafının bulunmasıyla ilgili, ''Adayın yerine annesinin başvuru yapmış olması yanlış bir uygulamadır. Aday, başvuru merkezine bizzat gitmelidir'' değerlendirmesinde bulundu.

    Bulduklu, yazılı açıklamasında, Malatya'da Nihal Çalışkan'ın (19), Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giriş belgesinde, kendisinin yerine annesinin fotoğrafının bulunması ve yanlışlığın düzeltilmesi için ÖSYM'ye müracaat etmesi üzerine, başvuruyu kabul eden merkez hakkında işlem başlatıldığını belirtti.

    ''Adayın yerine annesinin başvuru yapmasının yanlış bir uygulama'' olduğunu ve ''adayın başvuru merkezine bizzat gitmesi gerektiğini'' vurgulayan Bulduklu, şunları kaydetti:

    ''Başvuru, haberde iddia edildiği gibi 19 Ocak'ta alınmamıştır. Aday, 9 Ocak'ta saat 10.41'de başvurusunu tamamlamıştır. Bilindiği üzere, 2013 YGS başvuruları 2-15 Ocak 2013 tarihlerinde alınmıştır. Adaylar başvurularını yaptıktan sonra kendilerine şifreleri elden teslim edilmekte ve bilgilerinin doğru olduğuna ilişkin imza alınarak bu evrakın bir nüshası da adaya verilmektedir. Adayın bugüne kadar bu resmi görmemiş olması düşündürücüdür. Adayın eczacılık hedefi olduğu ve sınava giremezse mağdur olacağı haberde yer almıştır. Konuyla ilgili olarak adayla iletişime geçilmiştir ve sınava alınmasında herhangi bir sorun yaşamayacaktır.''

    Skandal hata bu kez ÖSYM'den değil adaydan! Malatya'da bir genç kız, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giriş belgesinde kendisinin yerine annesinin fotoğrafının bulunması üzerine, yanlışlığın düzeltilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) müracaat etti.

    Kaynak: AA





    YGS'den yanlış fotoğraf açıklaması Yorumları