'Başörtülü penguen' haberi yalan çıktı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-14-2013 (14:26)   Son Mesaj: 03-14-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 358  

    03-14-2013

    'Başörtülü penguen' haberi yalan çıktı!

    'Başörtülü penguen' haberi yalan çıktı!
    'Başörtülü penguen' haberi yalan çıktı!

    Timaş Yayınları'ndan çıkan ?Paytak Penguenler ile Tanışalım? adlı hikâye kitabında penguenlerin başörtülü çizildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, çizimlerin kitabın İngilizce orijinal baskılarındakilerle aynı olduğu ortaya çıktı.

    Timaş Yayınları'ndan çıkan ?Paytak Penguenler ile Tanışalım? adlı hikâye kitabında penguenlerin başörtülü çizildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, çizimlerin kitabın İngilizce orijinal baskılarındakilerle aynı olduğu ortaya çıktı. Timaş Yayınları, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yayınevinin ticari itibarını zedeleyici yayınlardan dolayı tepki gösterdi. Haberi yayınlayan yayın organlarından düzeltme bekledikleri belirtilen açıklamada şöyle denildi:
    "12 Mart Salı günü önce Hürriyet Gazetesi'nde ardından da Oda TV, Sözcü Gazetesi, BirGün, SoLHaber, Gerçek Gündem gibi mecralarda çıkan haksız ve 28 Şubat zihniyetini hortlatan, uzman görüşü alınmış gibi yapılıp masabaşında hazırlanan 'Penguen'e Başörtüsü' adıyla bir haber yayınlanmıştır.

    Söz konusu haberde adı geçen kitap, 2011 yılında yayınevimiz tarafından yayımlanan ‘Sevimli Hayvanlar' adlı serinin bir parçası olup, iddia edildiği gibi bir ders kitabı değildir. Kitap ilk olarak Hindistan menşeli, Virginia merkezli Amerikan Kapps Books tarafından İngilizce olarak yayınlanmıştır. Ardından kitabın Fransızca ve diğer dillerdeki versiyonları birçok ülkede çocuklarla buluşmuştur. Herhangi bir art niyet içermeden orijinal dilinden eksiksiz bir şekilde ve aynı görsellerle Türkçe'ye çevirdiğimiz eserin yukarıda geçen mecralarda ve sosyal medyada kasıtlı olarak yayınevimize toplu ve organize bir saldırı mantığı ile afişe edilmesi, geçmişte aynı şekilde ve aynı isimler tarafından yapılan karalama kampanyalarını hatırlatmaktadır.

    28 Şubat günlerini hatırlatan bu karalama kampanyasının değerli yazarımız Sibel Eraslan'ın kaleme aldığı yeni kitabı Saklı Kitap'ta anlatılan günleri anımsatması tesadüften öte görünmektedir.

    25 ülkede kitapları satılan, Türkiye yayıncılığını dünyanın dört bir tarafında temsil eden Timaş Yayın Grubu olarak, 3000'den fazla eserimiz ve ülkemizin entellektüel hayatına katkıda bulunan 1000'e yakın yazarımızla birlikte bu saldırıyı kınıyoruz.

    Bu haberi yayınlayan tüm haber organlarından tekzip beklentimizi tekrarlayarak, durumu kıymetli okurlarımızın bilgisine ve takdirine sunarız.

    İyi ki kitaplar var."

    'Başörtülü penguen' haberi yalan çıktı!

    'Başörtülü penguen' haberi yalan çıktı!

    Timaş Yayınları, basın ahlak esaslarını ihlal eden haberlerle ilgili cevap ve düzeltme hakkını kullandırmayan yayın organları için yasal başvurularda bulunacak.

    Kaynak: Haber7





    'Başörtülü penguen' haberi yalan çıktı! Yorumları