Hakkari'de 'okuma defteri' uygulaması   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-14-2013 (13:24)   Son Mesaj: 03-14-2013 (13:24)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    03-14-2013

    Hakkari'de 'okuma defteri' uygulaması

    Hakkari'de 'okuma defteri' uygulaması
    Hakkari'de 'okuma defteri' uygulaması

    Hakkari Valiliği tarafından "Okuma Defteri" uygulaması başlatıldığı belirtildi.

    Hakkari Valiliği tarafından "Okuma Defteri" uygulaması başlatıldığı belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Eylül 2012 tarihinden beri öğrenci ve öğretmenleri okumaya teşvik etmek; okuma-yazma alışkanlığı kazandırmak, Türkçeyi doğru kullanma becerilerini geliştirme, kavram ve kelime hazinelerini zenginleştirmek, hayatta başarılı, kültürlü, donanımlı, anlayan ve muhakeme eden, iyi, faydalı birer birey olmalarını sağlamak için hafta içi ve hafta sonlarında düzenli olarak "okumayı teşvik ve değerlendirme" toplantıları yapıldığı belirtildi.

    Açıklamada, "Okumaya teşvik toplantıları genellikle hafta içi valilik toplantı salonunda 35-40 öğrenci ve yaklaşık 10 öğretmen ve idarecinin katılımıyla zaman sınırlaması olmadan yapılmaktadır. Bu toplantılardan biri de 27 Şubat 2013 tarihinde Hakkari'yi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in iştirakleriyle huzurlarında yapılmış. Sayın Bakanlar öğrencilerle sohbet etmiş, eğitimle ilgili bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunmuş ve öğrencilere memnuniyetlerini ifade etmişlerdi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı bu toplantıda okuma yanında yazmayı da teşvik maksadıyla talebelere defter, kurşun kalem ve silgi hediye edilmesinin faydalı olacağını ifade etmiş, bu konuda öğrencilere tavsiyelerde bulunmuşlardı. Hakkari Valiliği olarak, Sayın Bakanın bu tavsiye ve talimatlarına uygun olarak toplantıya katılan çalışkan, başarılı, iyi okuyan talebelere defter, kurşun kalem ve silgi hediye etmeye başlandı. Öğrenciler bu uygulamadan dolayı Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ve Hakkari Valisi Sayın Orhan Alimoğlu'na memnuniyet ve teşekkürlerini ifade ettiler" denildi.





    Hakkari'de 'okuma defteri' uygulaması Yorumları