MEB'den Sezai Karakoç'a vefa   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 03-13-2013 (14:28)   Son Mesaj: 03-13-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    03-13-2013

    MEB'den Sezai Karakoç'a vefa

    MEB'den Sezai Karakoç'a vefa
    MEB'den Sezai Karakoç'a vefa

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ünlü şair ve yazar Sezai Karakoç'un adını bir liseye verecek.

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ünlü şair ve yazar Sezai Karakoç'un adını bir liseye verecek. Bakan Nabi Avcı'nın onayıyla verilen kararla Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yapılacak bir lisenin adı ''Sezai Karakoç Anadolu Lisesi'' olacak.

    Birinci yabancı dilin İngilizce olmasına karar verilen lisede 32 derslik bulunacak. Her şubeye 30 öğrenci olmak üzere okula 240 öğrencinin alınması planlanıyor. Okul donatımları Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce karşılanacak. Okul ilk öğrencilerini eylül ayında alacak.

    TOKİ tarafından yaptırılan okulun inşaatı tamamlanarak geçici kabulü yapıldı. Ankara Valiliği'nce 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren Anadolu lisesi açılmasına yönelik teklif yazısı hazırlandı.

    22 Ocak 1933'te Diyarbakır'da doğan şair, yazar ve mütefekkir Karakoç'un çok sayıda şiir, deneme ve düşünce yazısı bulunuyor. Ünlü şairin en önemli eserleri arasında Türk şiirinin en görkemli ''imkansız aşk'' şiirleri arasında yer aldığı belirtilen ''Mona Rosa'' da bulunuyor.

    Kaynak: AA





    MEB'den Sezai Karakoç'a vefa Yorumları