Hollanda, İslam İlahiyatı bölümünü tanıdı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-11-2013 (13:25)   Son Mesaj: 03-11-2013 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    03-11-2013

    Hollanda, İslam İlahiyatı bölümünü tanıdı

    Hollanda, İslam İlahiyatı bölümünü tanıdı
    Hollanda, İslam İlahiyatı bölümünü tanıdı

    Rotterdam İslam Üniversitesi'nin ?İslam İlahiyatı? lisans bölümü, Hollanda Flandre Akreditasyon Kurumu'nun (NVAO) 5 Mart 2013 tarihinde verdiği kararla resmen tanındı.

    Rotterdam İslam Üniversitesi'nin ?İslam İlahiyatı? lisans bölümü, Hollanda Flandre Akreditasyon Kurumu'nun (NVAO) 5 Mart 2013 tarihinde verdiği kararla resmen tanındı. Rotterdam İslam Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, NVAO'nun 2010 yılında üniversitenin ?İslam Manevi Rehberlik Master Bölümü?nü resmen tanıdığı hatırlatıldı. Açıklamanın bir bölümünde, ?Hollanda'da eğitim kurumlarında yer alan her bölüm ayrı ayrı akredite olmaktadır. Bununla birlikte bir bölümün tanınmasıyla birlikte kurum, artık resmi olarak tanınan bir kurum haline gelmektedir.? denildi.

    21 MART'TA BAŞBAKAN ERDOĞAN TANINMA SONRASI İLK KONUŞMAYI YAPACAK

    Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, 1997 yılında kurulan üniversitenin İslami ilimlerin Hollanda'da akademik olarak öğrenilmesini hedeflediğini kaydetti. Prof. Akgündüz, eğitim faaliyetlerini tamamen Hollanda yüksek öğretim kanununa uygun olarak yürüten Rotterdam İslam Üniversitesi'nin ?İslam İlahiyatı? lisans bölümünün resmen tanınmasının, üniversiteyi yakında ziyaret edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hollandalı üst düzey yetkililer ile kutlanacağını ifade etti.

    Akgündüz, "Bütün öğretim üyeleri ve diğer çalışanları olarak, ?Avrupa tarihinde bir ilk? olan bu müjdeli haberi, 21 Mart Perşembe günü Üniversitemizi ziyaret edecek olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hollanda tarafından eşlik edecek üst düzey yetkililerle kutlayacağız." dedi.

    Halihazırda sadece İlahiyat Fakültesi bulunan ve İslâm teoloji üniversitesi olma hüviyeti de taşıyan Rotterdam İslam Üniversitesi, eğitim faaliyetini tamamen Hollanda yüksek öğretim kanununa uygun olarak yürütüyor.

    Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, birbirini tamamlayan ve yaşanılan ortamın karakteristik özelliklerini de dikkate alan bu lisans ve yüksek lisans programları sayesinde, öğlencilerinin, genelde Avrupa özelde de Hollanda'da İslâm'ı en güzel şekilde temsil edebilecek donanımlı olarak yetişmesine katkıda bulunacağını söyledi. Akgündüz, özellikle 11 Eylül hadisesi sonrasında bu tür ?manevî rehber?, ?imam? veya donanımlı İslâm nesillerin yetişmesine Batı ülkelerinde son derece ihtiyaç bulunduğu aşikar olduğunu ifade etti.

    Kaynak: CİHAN





    Hollanda, İslam İlahiyatı bölümünü tanıdı Yorumları