Türkiye Bursları'na başvurular başladı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 03-02-2013 (13:28)   Son Mesaj: 03-02-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 377  

    03-02-2013

    Türkiye Bursları'na başvurular başladı

    Türkiye Bursları'na başvurular başladı
    Türkiye Bursları'na başvurular başladı

    Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca Türkiye'de yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen yabancı öğrencilere verilen ''Türkiye Bursları''na başvurular başladı.

    Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca Türkiye'de yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen yabancı öğrencilere verilen ''Türkiye Bursları''na başvurular başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye'deki lisans eğitimi veren kurumlara denk eğitim kurumlarından mezun ya da başvurduğu eğitim öğretim yılında mezun olabilecek durumda olanlar, yabancı ülke vatandaşları, belirlenen başarı kriterlerinin birinden en az yüzde 80 oranında başarıya sahip olanlar başvurabilecek.

    Burslar ücretsiz üniversite eğitimi, ücretsiz sağlık hizmetleri, aylık burs ücreti, ücretsiz yurt, ücretsiz Türkçe eğitimi, Türkiye'ye ilk geliş ve eğitimden sonra gidiş uçak biletini kapsıyor.

    Yabancı öğrencilere, Türk üniversitelerinde iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, tıp, iletişim, ilahiyat, ziraat, eğitim ve mimarlık fakülteleri'nde eğitim imkanı sağlayan burslarla ilgili ''www.trscholarships.org'' internet sitesinden detaylı bilgiye ulaşılabilecek.

    Müracaatlar 31 Mart'a kadar yapılabilecek.

    Kaynak: AA





    Türkiye Bursları'na başvurular başladı Yorumları