Başörtülü öğretmen okuldan atıldı!   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-01-2013 (13:29)   Son Mesaj: 03-01-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 461  

    03-01-2013

    Başörtülü öğretmen okuldan atıldı!

    Başörtülü öğretmen okuldan atıldı!
    Başörtülü öğretmen okuldan atıldı!

    Halkın çok önemli bir bölümünün lanetle andığı 28 Şubat'ın yıldönümünde ve hem de Milli Eğitim Bakanı'nın seçim bölgesinde bir öğretmen başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle, okuldan atıldı?

    Halkın çok önemli bir bölümünün lanetle andığı 28 Şubat'ın yıldönümünde ve hem de Milli Eğitim Bakanı'nın seçim bölgesinde bir öğretmen başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle, okuldan atıldı? 28 Şubat'ın bitip bitmediği tartışıla dursun Eskişehir'de sözleşmeli olarak Kur'an-ı Kerim ve Siyer derslerine giren ilahiyatçı bayan öğretmenin sözleşmesi, başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle, 28 Şubat'ın yıl dönümünde iptal edildi.

    Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde sözleşmeli olarak derslere giren Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans mezunu Kadriye Ünsal'ın sözleşmesi gerekçe belirtilmeden okul müdürü tarafından feshedildi.

    Okul Müdürü Ercan Karakaya'nın, Kadriye Ünsal'a başörtülü derse girdiği gerekçesiyle dönem başından bu yana sürekli uyardığı ve diğer öğretmenlere bu şekilde kötü örnek teşkil ettiği yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi. Konuyla ilgili okul müdürü Karakaya açıklama yapmaktan kaçınırken, Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak da, yaşanan olaya sert tepki göstererek, 28 Şubat'ın halen devam ettiğine dikkati çekti.



    Okullarda verilmeye başlatan Kur'an ve Siyer dersleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı kadroya sözleşmeli olarak atanan öğretmen Kadriye Ünsal, sezon başından itibaren derslere başörtüsü ile derslere girmeye başladı. Ekim ayından itibaren başörtüsü konusunda öğrencilerinden ve çevreden bir tepki almayan Ünsal, ancak sık sık Okul Müdürü Ercan Karakaya'nın uyarılarına maruz kaldı. Okul Müdürü'nden, ‘Kendisine bu şekilde derslere giremezsiniz. Bu doğru değil. Diğer öğretmenlere kötü örnek oluyorsunuz.' şeklinde ikazlar alan Ünsal, öğrencilerin bu durumdan şikâyetçi olmadığını müdüre iletti. Bunun üzerine, Öğretmen Ünsal hakkında, Kuran-ı Kerim ve Siyer Derslerine başörtülü girdiği ve uyarılara aldırış etmediği gerekçesiyle tutanak tutuldu. Söz konusu tutanağın ardından 26 Şubat 2013 tarihinde ise Öğretmen Ünsal'ın işten çıkarılmasına karar verilerek hakkında resmi evrak düzenlendi. Öğretmen Ünsal'ın işten atıldığını gösteren resmi evrak ise 28 Şubat'ın yıldönümünde, kendisine iletildi. Okul Müdürü Ercan Karakaya tarafından çağırılan Öğretmen Ünsal, kendisinin başörtüsü taktığı gerekçesiyle görevine son verildiğini sözlü olarak bildirdi. Kendisine verilen karar yazısında ise gerekçe gösterilmeden okuldan atıldığını öğrenen Ünsal, bugün öğlen son dersine girdi. Ders çıkışı öğrencileri ile vedalaşan Ünsal için öğrencileri çiçek takdim ederek, "Seni unutmayacağız öğretmenim" diyerek gözyaşı döktü. Duygu dolu vedalaşma sonunda Ünsal evinin yolunu tutarken, öğrencileri ise derslerine geri döndü.

    Kendisinin bir senelik öğretmen olduğunu söyleyen Ünsal, ilk haftalarda perukla derslere girdiğini ancak başörtüsünün bir sorun teşkil etmeyeceği düşüncesiyle daha sonra peruğunu çıkardığını söyledi. "İlk gün müdür beyin tepkisi ağır oldu. Bu şekilde giremeyeceğimi, onayımı iptal edeceğini, bu şekilde çalışmama izin veremeyeceğini söyledi." diyen Ünsal, başka kimselerin mağdur olmamasını için gerekenin yapılmasını istediğini kaydetti. Dönem başından itibaren derslere başörtüsü ile rahat bir şekilde girdiğini belirten Ünsal, "Öğrencilerimin tepkileri güzeldi. Din Kültürü dersini anlatırken türbanla, yani bu işi yaşayan insan olmadan öğrencilerime ne kadar faydalı olabilirdim ki." ifadelerini kullandı.

    28 Şubat sabahı okula geldiğinde ücretli öğretmenlik onayının iptal olduğunu öğrendiğini vurgulayan Ünsal, Müdür Ercan Karakaya'nın kendisini çağırarak, ‘Siz çıkınca ben burada olmayacağım.' dedi. Ben kendisinin yanına gittiğimde dersimin devam ettiğini ve ‘Dersine gir, ondan sonra okulla ilişkin kesildi. Bunu biliyorsun.' dedi. Bende bunu bildiğimi söyledim. Ben Müdür beye ‘Ben başörtüsü yüzünden mi ayrılıyorum' dediğimde ‘Sen bunu gayet iyi biliyorsun bana niye soruyorsun?' dedi." ifadelerini kullandı.

    - OKULDA PATRON MÜDÜR

    Okuldaki diğer Müdür Yardımcıları tarafından da başörtülü derse girdiği için okulda istenmediğinin kendisine iletildiğini aktaran Ünsal, başka bir müdür yardımcısı tarafından okul müdürünün işveren olduğunu, o yüzden de kimin çalışıp çalışmayacağına onun karar vereceğinin ifade edildiğini dile getirdi. Ünsal, "O yüzden şimdi burada patron o. İşveren o olduğu için süreç bu şekilde son buldu. Başörtülü derse girdiğim için önce ikaz edildim, sonra da işime son verildi." diye konuştu.

    - 28 ŞUBAT HALEN DEVAM EDİYOR

    Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak da, yaşanan olaya sert tepki gösterdi. Cumhuriyet Anadolu Lisesi önünde basın açıklaması yapan Altınkaynak, 28 Şubat sürecinin halen devam ettiğinin altını çizerek, " Ne tesadüftür ki bugün hocamın burada görevlendirilmesinin sona ermesi yine bir 28 Şubat'a denk geldi. Anti-demokratik uygulamaların bir göstergesi." diye konuştu.

    Öğretmen Ünsal'a öğrencilerinden destek geldi. Sene başından itibaren öğretmenlerini çok seven öğrenciler Ünsal için gözyaşı döktü. Yaşananlara anlam veremediklerini belirten öğrenciler, çok sevdikleri öğretmenlerinden ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirterek, " Eğer bu ülkede demokrasi varsa, özgürlük varsa, hocamız başörtülü dersine girsin. Din dersine başörtülü girmek suç mu? Hani demokrasi, özgürlük nerede" diye konuştular.

    Bu arada, öğretmeni okulun kapısına kadar uğurlayıp, konuyla ilgili gazeteciler açıklama yapan öğrencilere Okul Müdürü Karakaya'dan tehdit geldiği öğrenildi. Okul Müdürü Karakaya'nın söz konusu uğurlamaya katılarak açıklama yapan öğrencilere, " Kimi akşam televizyonda görürsem, onu okuldan atacağım." dediği iddia edildi.

    Okul Müdürü Ercan Karakaya da yaşanılan olay karşısında sessiz kalmayı tercih etti. Kendisinin üstünde amirler varken açıklama yapmasının mümkün olamayacağını belirten Karaya, konuyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.





    Başörtülü öğretmen okuldan atıldı! Yorumları