Ãœniversite sınavında devrim gibi deÄŸiÅŸiklik   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 02-27-2013 (14:25)   Son Mesaj: 02-27-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    02-27-2013

    Üniversite sınavında devrim gibi değişiklik

    Üniversite sınavında devrim gibi değişiklik
    Üniversite sınavında devrim gibi değişiklik

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni sistem ile birlikte üniversitelerin kendi sınavını kendilerinin yapabileceğini söyledi.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni sistem ile birlikte üniversitelerin kendi sınavını kendilerinin yapabileceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Avcı, SBS konusunda, "Yeni sistemde; çocuklar özel yetenekleriyle, ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek" dedi. Avcı üniversitelerin de kendi sınavını yapabileceğini söyledi.

    Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'nin kalkmasıylaÂ* liselerin kendi sınavını yapabileceÄŸini belirtti. Avcı, LYS ve YGS ile ilgili olarak da "Henüz bu yönde bir çalışma yok ama üniversiteler de kendi sınavlarını yapabilir" diye konuÅŸtu.

    Bakan Avcı, "SBS kalkacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Bu yıl son kez yapılacak. Yeni sistemde; çocuklar özel yetenekleriyle, ailelerinin isteğiyle ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek. Henüz yeni sistemin parametreleri tam olarak oturmadı. Üzerinde çalışılıyor. Tamamının değerlendirileceği bir puan üzerinde çalışıyoruz. Eğer belli bir okul üzerinde talep çok olursa, o okul kendi sınavını yapabilecek. Örneğin Galatasaray veya İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar kendi sınavını yapabilecek. Her öğrenci her sınava girmek zorunda olmayacak." YÖK taslağının da yeniden elden geçireleceğini belirten Milli Eğitim Bakanı, LYS ve YGS sınavları sınavlarının da bu taslağın içinde yer aldığını açıkladı. Bakan Avcı, "Burada değişiklik olabilir. Üniversiteler kendi sınavlarını yapabilecek. Genel sınav yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı." dedi.





    Üniversite sınavında devrim gibi değişiklik Yorumları