''Okul Sütü Programı'' dünyaya örnek oluyor   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-26-2013 (13:24)   Son Mesaj: 02-26-2013 (13:24)    Cevap: 0    Gösterim: 347  

    02-26-2013

    ''Okul Sütü Programı'' dünyaya örnek oluyor

    ''Okul Sütü Programı'' dünyaya örnek oluyor
    ''Okul Sütü Programı'' dünyaya örnek oluyor

    Dünya süt üretiminin yüzde 86'sını temsil eden Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun (IDF) Güney Kore temsilcileri, Türkiye süt sektörü ve Türkiye'nin ''Okul Sütü Programı'' konusunda bilgi edinmek için İstanbul ve Ankara'da temaslarda bulundu.

    Dünya süt üretiminin yüzde 86'sını temsil eden Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun (IDF) Güney Kore temsilcileri, Türkiye süt sektörü ve Türkiye'nin ''Okul Sütü Programı'' konusunda bilgi edinmek için İstanbul ve Ankara'da temaslarda bulundu. Ulusal Süt Konseyi'nin yazılı açıklamasına göre, aralarında Güney Kore Süt Konseyi, Güney Kore Gıda Tarım Orman ve Balıkçılık Bakanlığı ve Güney Kore Eğitim Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililerin yer aldığı heyet, Ulusal Süt Konseyi genel merkezinde yapılan toplantıda, Okul Sütü Programı'nın işleyişine ilişkin bilgi aldı.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı da ziyaret eden uzmanlar, Okul Sütü Programı'nın geniş kapsamlı bir uygulama olduğunu ve dünyadaki iyi örnekler arasında yer aldığını belirtti.

    Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, IDF heyetinin ziyaretini şöyle değerlendirdi:

    ''Ulusal Süt Konseyi 2011 yılında üyesi olduğumuz ve alanında en büyük organizasyon olan IDF üyeliğimiz ile ülkemiz süt sektörünü uluslararası platformda temsil etmekteyiz. Ayrıca, IDF tarafından her yıl farklı bir üye ülkede gerçekleştirilen Dünya Süt Zirvesi'ne ev sahipliği yapma yönündeki girişimlerimiz geçen yıl sonuç vererek 2017 zirvesinin İstanbul'da yapılmasına karar verilmiştir.''

    Kaynak: AA





    ''Okul Sütü Programı'' dünyaya örnek oluyor Yorumları