İşte onlar adam olacak çocuklar   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-24-2013 (13:29)   Son Mesaj: 02-24-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    02-24-2013

    İşte onlar adam olacak çocuklar

    İşte onlar adam olacak çocuklar
    İşte onlar adam olacak çocuklar

    Konya'da liseli 7 genç, dernek kurarak büyüklerine örnek oldu. Harçlıklarıyla ofis tutan gençler, maddi durumu iyi olmayanlara ders veriyor. Anayasada yer alması için çocuk hakları raporu hazırlayıp Meclis'e gönderecekler.

    Konya'da liseli 7 genç, dernek kurarak büyüklerine örnek oldu. Harçlıklarıyla ofis tutan gençler, maddi durumu iyi olmayanlara ders veriyor. Anayasada yer alması için çocuk hakları raporu hazırlayıp Meclis'e gönderecekler. Konya'nın en önde gelen liselerinde okuyan 16 yaşındaki başarılı 7 lise öğrencisi Türkiye'nin faal olan tek çocuk derneği 'Genç Beyinler Çocuk Derneği'ni kurdu. Valilik izni ile geçen aralık ayında derneği kuran gençler, kısa sürede büyük işler başardı. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere özel ders veren gençler ayrıca gençlerin sigara, alkol ya da başka kötü alışkanlıklara bulaşmaması için onları konferanslara götürüyor. Adalet Bakanı'na ulaşan gençler yeni anayasada çocuk hakları için önerilerde bulunacak. Meram Fen Lisesi ve Meram Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Muhammet Toprak, Musab Erayman, Serhan Gürsoy, Ege Yosunkaya, Kerim Altınalana, Mücarit Tanrıkulu ve Burak Özdemir bir araya gelip, 'Genç Beyinler Çocuk Derneği'ni kurdu. İzni alan gençler harçlıklarından biriktirdikleri para ile 200 liraya ofis kiraladı. Esnaftan topladıkları sandalye ve masalar ile evlerinden getirdikleri çalışmayan 2 bilgisayarı da ofise yerleştirdi. 7 liseli derneğin yönetim kurulu başkanlığına Muhammet Toprak'ı seçti.

    ÖZEL DERS VERİYORLAR

    Dernek şu an için 45 üyeye ulaştı, ancak masrafların üyelerin sayısının artması ile çoğaldığını gören gençler, şu an için yeni üye alımını durdurdu. 2 buçuk ay gibi kısa bir sürede belediye başkanları, rektörler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve son olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ulaşan gençler çocukların hakları ve gelecekleri için çaba gösteriyor. Başkan Muhammet Toprak, "7 arkadaş kafelerde buluşup ülke meseleleri ve çocukların hakları anlamında bilgi alışverişinde bulunuyorduk. Bir gün tüm bunları dernek adı altında yapmaya karar verdik. Türkiye'de çocuk derneği anlamında bugüne kadar 5 dernek kurulmuş ancak şu an faal olarak hiçbiri çalışmıyor. Bu anlamda tekiz" dedi. Hepsi derslerinde başarılı olan öğrenciler, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere dernek binasında matematik, tarih ve bilişim konusunda ders anlatıyor. Bununla da kalmayan gençler, çocuk ve gençlerin sigara, alkol ya da başka kötü alışkanlıklar kazanmaması için onları eğitici seminer ve konferanslara götürüp, bilgilendiriyor. Üniversite rektörlerini de ziyaret ederek destek isteyen öğrenciler huzurevi ziyareti yapmaktan da geri kalmıyor. Maddi durumu zayıf öğrenciler için okulda kitap kampanyası başlatan gençler, bunu önümüzdeki günlerde tüm Türkiye'ye yaymayı planlıyor. Gençler ayrıca, temmuz ayında İspanya'da düzenlenecek 'gençler ve işsizlik' konulu konferansa katılacaklar. Derneğin hiçbir siyasi amacının olmadığını belirten Toprak, "Adalet Bakanımız Konya'ya geldiğinde kendisine ulaşıp derneğimiz hakkında bilgi verdik. Ona yeni anayasaya çocuk hakları anlamında katkı sağlamak isteğimizi söyledik. Kısa süre sonra anayasada istediğimiz çocuk haklarını rapor halinde hazırlayıp kendilerine sunacağız" dedi.

    Kaynak: Sabah




    İşte onlar adam olacak çocuklar Yorumları