14 bin öğrenci, seviyelerini ölçtü   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 02-22-2013 (14:29)   Son Mesaj: 02-22-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    02-22-2013

    14 bin öğrenci, seviyelerini ölçtü

    14 bin öğrenci, seviyelerini ölçtü
    14 bin öğrenci, seviyelerini ölçtü

    Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Canik Başarı Üniversitesi'nin sponsorluğu ile 17 ilçe ve 120 okulda, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde Başarı Değerlendirme Sınavı yaptı.

    Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Canik Başarı Üniversitesi'nin sponsorluğu ile 17 ilçe ve 120 okulda, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde Başarı Değerlendirme Sınavı yaptı. Gerçek YGS'yi aratmayacak seviyedeki ücretsiz sınava 12. sınıfta okuyan 14 bin 70 öğrenci katıldı. Sınavın YGS öncesinde büyük önem taşıdığının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, bununla öğrencilerin eksikliklerini görüp, tamamlama fırsatı yakalayacağını söyledi.

    Samsun AtatürkÂ* Lisesi ile Ondokuz Mayıs Lisesi'nde sınav salonlarını gezerek gözlem ve deÄŸerlendirmelerde bulunan Samsun Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Mustafa Cora ile Canik BaÅŸarı Ãœniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, sınavın öğrenciler için büyük önem taşıdığını kaydetti.

    BaÅŸarı DeÄŸerlendirme Sınavı'nın öğrencilerin yanında öğretmen ve idarecilerin de kendi durumlarını görmesi açısından güzel bir fırsat olduÄŸunu ifade edenÂ* Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Cora, "Bu sınavda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz dahil herkesin kendini deÄŸerlendire imkanı olacak. Burada hiçbir öğrencimiz herhangi bir ücret de ödemeyecek. Bu ÅŸekilde Canik BaÅŸarı Ãœniversitesi ile beraber bunu yapmış olacağız. Bundaki amacımız baÅŸarıyı görmek. Bu baÅŸarıyı ölçmüş olacağız. Herkes 'Daha farklı ne yapabilirim' sorusuna yanıt arayıp çalışmalarını ona göre yönlendirmiÅŸ olacak. Öğretmenlerimizin kendilerini gözden geçirmelerini saÄŸlamış olacağız." diye konuÅŸtu.

    Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise Başarı Değerlendirme Sınavı ile YGS'de Samsun'un eğitim öğretim seviyesinin yükselmesine katkı sağlamayı amaçladıklarının altını çizdi. Benzer sınavın geçen yıl da yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Bekdemir, "Geçen seneki sınavda alınan puanla YGS'deki sınav puanının birbirine yakın olduğunu görmüştük. Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl da gerçekten başarılı ve kaliteli bir sınavı uyguluyor. Dolayısıyla öğrencilerin mevcut durumlarını tespitini ölçme özelliği çok yüksek bir sınavdan söz ediyoruz. Üniversite adayı öğrencilerimizin bu sınavı iyi değerlendirmesini arzu ediyorum." açıklamasında bulundu.

    Sınavın sonuçlarının lise öğrencilerine bir takım mesajlar vereceÄŸini söyleyen Rektör Prof. Dr. Bekdemir, "Sonuçlar her bir öğrenciye 'Åžu konu eksiÄŸim var, bu konuya tekrar deÄŸinmeliyim, oraya bir daha bakayım' dedirtecek.Â* Öğrenciler 'Neredeyim'i gerçekten görmüş olacaklar. BaÅŸka husus, bu sınava giren öğrencilerin hemen hepsi sınav öncesinden kendilerini deÄŸerlendirme fırsatı yakalayacaklar. Haziran ayında yapılacak YGS sınavına kadar arada kalan zamanda eksikliklerini tamamlayıp iyi hazırlanmalarını istiyoruz. Çünkü arzu ettikleri bölüme, istedikleri üniversiteye girmeleri için bu günden ÅŸekillendirmeleri lazım. Bu sınavın onları motive edeceÄŸine inanıyorum." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

    "BATI'DAKİ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER, 3 KAT FAZLA ÇALIŞIYOR"

    İngiliz üniversitelerinde yaptığı inceleme ve gözlemlere de değinen Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bekdemir, "Batı'daki öğrenciler bizim öğrencilerimize göre 3 kat daha fazla çalışıyor. Bizim öğrencilerimiz 500 saat çalışıyor, oradakiler bin 500 saat çalışıyor. Kütüphanelerinde oturmaya yer yok. Daha çok ödev ve araştırmaya dayalı eğitim öğretim sistemi var. Bizdeki gibi değil. Biz daha çok monolog götürüyoruz. Bunu aşmamız lazım. Üniversitemizin kampüsünde büyük bir kütüphane inşa ediyoruz.

    Onun mevcut mimarisini yükseltmek için alan üretmeye çalışıyoruz. Batıda batı üniversite kütüphaneleri 24 saat açık. Bazı koltuklar var yatar pozisyona geliyor. Çocuklar ders çalışırlarken kestirebiliyor. Eğitim sistemi oturduğu için çok hızlılar. Bizim de aynı şekilde o hızı yakalamamız lazım. Güzel şeyler yapılıyor ama bunu daha da hızlandırmamız lazım. Dönünce kendi üniversitem adına bunu düşündüm.'' ifadelerini kullandı.

    Kaynak: CÄ°HAN





    14 bin öğrenci, seviyelerini ölçtü Yorumları