Alman gazetesin Türk okulu için anket   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-15-2013 (14:29)   Son Mesaj: 02-15-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 337  

    02-15-2013

    Alman gazetesin Türk okulu için anket

    Alman gazetesin Türk okulu için anket
    Alman gazetesin Türk okulu için anket

    Almanya'nın önde gelen bölgesel gazetelerinden Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) Bochum'da Türk girişimciler tarafından yapılması planlanan özel okulu ankete taşıdı.

    Almanya'nın önde gelen bölgesel gazetelerinden Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) Bochum'da Türk girişimciler tarafından yapılması planlanan özel okulu ankete taşıdı. "Söz konusu özel okulun Bochumer Bildungszentrum BBZ tarafından açılması isteniyor. BBZ 1998 yılında Türk kökenli velilerin kurduğu bir oluşum.? diyen WAZ, okul için uygun bir yer bakıldığını aktardı.

    BBZ'nin uyum kursları, okul takviye, dil ve ev ödevlerine yardım kursları düzenlediği bilgisini aktaran gazete, internet sitesindeki haberinde BBZ'nin başkanı Dr. Erkan Kaymak'ın da sözlerine yer verdi. Gazeteye konuşan Kaymak, ?Okul için uygun bir yer gerekli. O olmadan Anesberg'den izin almak mümkün değil.? dedi.

    Okul izniyle ilgili dairenin başkanı (Schuldezernet) Michael Townsend da söz konusu özel okulla ilgili gelişmeleri doğruladı. Townsend, ?Bochum'daki Türk toplumundan bir kaç yıldır bu yönde bir girişim var.? dedi.

    WAZ medya grubunun edindiği bilgilere göre, okul binasının Fahrendeller caddesinde yapılması planlanıyor. Townsend buradaki alanın okul yapımı konusunda gündeme geldiğini ancak henüz alınmış bir karar olmadığını açıkladı.

    "İYİ BİR FİKİR Mİ?"

    Konuyla ilglil internet sitesinde anket başlatan gazete, ankette şu ifadelere yer verdi: ?Türk kökenli göçmenlerin kurduğu Bochum Eğitim Merkezi (BBZ) Bochum'da özel bir lise (Gymnasium) açmak istiyor. Sizce bu iyi bir fikir mi??

    Okuyucularına beş seçenekli bir anket sunan gazetenin anketinde okulun ?göçmen kökenli gençler için verimli olacağını? düşünenler ile "okulun gettolaşmaya yol açacağını? savunanlar arasında başa baş bir mücadele görülüyor.

    Kaynak: CİHAN





    Alman gazetesin Türk okulu için anket Yorumları