Okullarda uzun ömürlü süt dağıtılacak   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 02-09-2013 (13:29)   Son Mesaj: 02-09-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 423  

    02-09-2013

    Okullarda uzun ömürlü süt dağıtılacak

    Okullarda uzun ömürlü süt dağıtılacak
    Okullarda uzun ömürlü süt dağıtılacak

    Mart ayından itibaren 30 bini aşkın okulda ücretsiz süt dağıtılacak. Bu sütler, dağıtılmadan evvel denetimine tabi tutulacak, market ürünleri gibi uzun ömürlü olacak.

    Mart ayından itibaren 30 bini aşkın okulda ücretsiz süt dağıtılacak. Bu sütler, dağıtılmadan evvel denetimine tabi tutulacak, market ürünleri gibi uzun ömürlü olacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Okul Sütü Programı'nın detayları basın toplantısı ile açıklandı. Toplantıya sütlerin üretimi ile dağıtımını yapacak şirketlerden Pınar Süt'ün Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, Sütaş'ın Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Hasan Tolgar, AK Gıda'nın Süt Alım ve Kalite Direktörü Halil Çukutli ve Ar-Ge Direktörü Ali Ulvi Akyürek, Sek Süt'ün Grup Yöneticisi Murat Hocalar, Danone Tikveşli'nin Kurumsal İlişkiler Direktörü Adnan Çavuş, Aynes Gıda'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan katıldı.

    Toplantıda söz alan Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, Okul Sütü Programı'nın 30 bin 752 eğitim kurumunda uygulanacağını bildirdi. Bu çerçevede 6 milyon 290 bin 977 öğrenciye toplam 60 bin ton süt dağıtılacağını duyurdu. Okul sütü üretimi ve dağıtımının Türkiye'nin yararına olacağını belirten Harun Çallı, "Umuyorum çocuklarımızın bedenen ve aklen büyümesine sunduğumuz bu katkı, ülkenin geleceğine de yapılan bir yatırım olacak." dedi.

    Toplantıda okul sütünün ileri teknik ile üretilerek ambalajlanan, güvenli ve uzun ömürlü süt olduÄŸuna iÅŸaret edildi. Çallı, "Okul Sütü, market reyonlarından güvenle satın aldığınız sütle aynıdır. Sütlerimiz okullara dağıtılmadan evvel ayrıca denetimden geçirilmektedir." ifadelerini kullandı.Â* Dağıtımın, sütlerin okullara sunulması ile ilgili planlama ve sütün korunmasına dair her ayrıntı göz önünde bulundurularak yapılacağını aktaran Çallı, programın her aÅŸamasının kontrol altında olduÄŸunu ve bunun için son derece duyarlı ve özverili bir ÅŸekilde çalışıldığını dile getirdi.

    OKUL SÜTÜ PROGRAMI

    Okul Sütü Programı, çocuklara süt içme alışkanlığı sunmayı, sıhhatli büyümeye katkı yapmayı amaçlıyor.Â* Program dâhilinde çocuklara haftada 3 gün süt dağıtılacak. Sütün faydası ile ilgili eÄŸitim ve iletiÅŸim faaliyetleri yürütülecek. Sorumlu kamu görevlilerine ve öğretmenlere eÄŸitim seminerleri verilecek. EÄŸitici materyaller dağıtılacak. Basın yayın organları kanalı ile öğretim üyelerinden görüş alınacak. Ailelere ve çocukları hedefleyen bilgilendirme filmleri Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın e-okul sistemi üzerinden ailelere ulaÅŸtırılacak.

    Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    Okullarda uzun ömürlü süt dağıtılacak Yorumları