Uygulama atölyesi üniversiteye gelir kapısı oldu   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-08-2013 (13:27)   Son Mesaj: 02-08-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 293  

    02-08-2013

    Uygulama atölyesi üniversiteye gelir kapısı oldu

    Uygulama atölyesi üniversiteye gelir kapısı oldu
    Uygulama atölyesi üniversiteye gelir kapısı oldu

    Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğrencilerine uygulamalı eğitim verilmesi amacıyla üç ay önce açılan mobilya atölyesi, seri ve kaliteli üretimi sayesinde üniversite dışından gelen taleplerle gelir sağlıyor.

    Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğrencilerine uygulamalı eğitim verilmesi amacıyla üç ay önce açılan mobilya atölyesi, seri ve kaliteli üretimi sayesinde üniversite dışından gelen taleplerle gelir sağlıyor. Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü Başkanı Sait Fidan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, bölüme bağlı eğitim veren grafik ve iç tasarım bölümlerine 2012-2013 yılında 120 öğrenci alındığını, 400 bin lira harcamayla mobilya atölyesi kurarak burada öğrencilere uygulamalı eğitim vermeye başladıklarını belirtti.

    Atölyeyi kurarken hem öğrencilere uygulamalı derslerinde yararlı olmayı hem de üretecekleri ürünlerle üniversitenin döner sermayesine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Fidan, şunları söyledi:

    ''Atölye kurma düşüncemizi 3 ay önce gerçekleştirdik. Şu anda mutfak, misafir odası ve salon için mobilyaların yanı sıra arı kovanı üretiyoruz. Mobilya üretmede hiçbir sıkıntımız yok, istenilen her şeyi üretebiliyoruz. Ayrıca dekoratif amaçlı mobilya üretimine de başladık. Bunlar arasında ahşap oyuncak ve çeşitli el sanatları ürünleri de yer alıyor. Uygulamalı eğitim için açtığımız atölyede dışarıdan da siparişler almaya başladık. Siparişleri teslim ettikçe yenileri gelmeye başladı. Mobilyalarımızla ilgili şu ana kadar bize herhangi bir olumsuzluk iletilmedi.''

    ''Mobilyacılar bize geliyor''-

    Atölye sayesinde kentte bu sektörde büyük bir açığı kapattıklarını ifade eden Fidan, ''Atölye için üç katlı sıcak pres makinesi aldık. Bu makine şehrimizde başka bir atölyede bulunmuyor. Dolayısıyla mobilyacılar sipariş aldıkları kapıları pres için Trabzon'a götürmek yerine artık bize getirmeye başladı. İl merkezinin yanı sıra ilçelerde de bu konuda ciddi bir talep bulunuyor'' dedi.

    Fidan, atölye sayesinde öğrencilerin pratik eğitim alabilmelerinin yanında üniversitenin gelir de elde ettiğini, ayrıca mobilyacıların da önemli bir masraftan kurtulduğunu sözlerine ekledi.

    Eğitim aldığı bölümde işe başladı-

    Öte yandan, Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü'nden geçen yıl mezun olan Yılmaz Gündüz ise atölyede çalışmaya başladı.

    İş imkanına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Gündüz, ''Okulu bitirip mezun olduktan sonra hocalarım atölyede çalışmamı istedi, ben de kabul ettim. Yaklaşık iki aydır güzel ürünler ürettiğimize inanıyoruz. Siparişlerde genellikle arı kovanları, banyo dolapları ve mutfak tezgahları ön sırada yer alıyor'' diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Uygulama atölyesi üniversiteye gelir kapısı oldu Yorumları