Ağrı'da 66 kız çocuğu 814 engelli çocuk okullu oldu   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 02-07-2013 (14:26)   Son Mesaj: 02-07-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    02-07-2013

    Ağrı'da 66 kız çocuğu 814 engelli çocuk okullu oldu

    Ağrı'da 66 kız çocuğu 814 engelli çocuk okullu oldu
    Ağrı'da 66 kız çocuğu 814 engelli çocuk okullu oldu

    Birçok ilimizde olduğu gibi Ağrı'da da eğitim alanında örnek olabilecek çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında birçok proje hayata geçirilirken, kız çocukları ve engellilerin okula kazandırılması sevindirici gelişme oldu.

    Birçok ilimizde olduğu gibi Ağrı'da da eğitim alanında örnek olabilecek çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında birçok proje hayata geçirilirken, kız çocukları ve engellilerin okula kazandırılması sevindirici gelişme oldu. Ömer Süt'ün haberi...

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, kentte toplam 202 derslik ve 17 lojmanın yapımının tamamlandığını belirterek, "2012 yılında inşaatı devam eden toplam 384 derslik, 800 öğrencilik 3 adet pansiyon, 8 adet lojman ve 6 adet spor salonunun yapımı ise sürmektedir" dedi.

    2012 yılı değerlendirmesini yapan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Başak, 2012 yılında Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinde birer olmak üzere 2 tane İmam Hatip Lisesi açıldığını söyledi.

    Yine 12 yıllık zorunlu eğitim ile beraber Hamur ilçesi hariç diğer ilçelere 7 tane İmam Hatip Ortaokulu açıldığını ifade eden Başak, "2012 yılında ilimizde toplam 202 derslik ve 17 lojmanın yapımı tamamlandı. 2012 yılında inşaatı devam eden toplam 384 derslik, 800 öğrencilik 3 adet pansiyon, 8 adet lojman ve 6 adet spor salonunun yapımı ise sürmektedir. 2011 yılında başlatılan bir çalışma ile 2011 yılında 44, 2012 yılında 52 olmak üzere toplam 96 köy okuluna kalorifer, bina onarım işleri, WC ve lavabolarının içeri alınması gibi çalışmalar yapılmıştır. Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından 2012 yılında toplam 773 kurs açılmış ve bu kurslara katılan 16 bin 564 kişi başarılı olmuştur. Mesleki eğitim merkezlerimiz tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılında toplam 405 kişi usta, kalfa, çırak ve usta öğretici olarak mezun olmuşlardır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında da toplam 579 kişi usta, kalfa, çırak ve usta öğretici olarak mezun olmuşlardır. İlde mesleki ve teknik kurs sayısı 2009-2010'a göre 2011-2012'de yüzde 182 artmıştır. Buna bağlı olarak kursiyer sayısı da yüzde 138 artmıştır" dedi.

    İlköğretimde, il genelinde 10 bin 88 öğrencinin 649 araçla taşındığını ifade eden Başak, ilköğretimde il genelinde 8 bin 821 öğrenciye öğle yemeği verildiğini kaydetti. Ortaöğretimde ise il genelinde 6 bin 592 öğrencinin 490 araçla taşındığını söyleyen Başak, ortaöğretimde il genelinde 6 bin 592 öğrenciye de öğle yemeği verildiğini belirtti.

    66 KIZ ÇOCUĞU OKULA KAZANDIRILDI

    Başak, Alo 147 hattı aracılığı ile 3, Kızların Eğitimi (KEP) ve Yarın Sizdeyiz Projeleri kapsamında da 63 olmak üzere 66 kız öğrencinin okula kazandırıldığını söyledi.

    ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİ ZİYARET EDİYOR

    Başak, ‘Yarın Sizdeyiz' projesi kapsamında, il genelinde bulunan tüm okullardaki öğretmenler öğrencilerini evlerinde ziyaret ettiğini kaydetti.

    Öğretmenler tarafından, öğrenci velilerinin ev ziyaretleri şimdiye kadar oldukça başarılı yürütüldüğünü ifade eden Başak, "Belki öğretmenler için biraz yorucu oluyor ama severek ve isteyerek yapıyorlar. Çocukların kendilerine emanet olduğunun bilinciyle, onlar için en iyisini yapmak istiyorlar" dedi.

    Eğitimin asli unsurunun eğitilen konumundaki öğrenci olduğunu, ailesini tanımadan öğrenci yetiştirmenin ve başarılı kılmanın mümkün olmadığını vurgulayan Başak, şöyle devam etti: "Proje kapsamında öğrenciyle veliye, onlara gideceğimizi önceden haber veriyoruz. Ev ziyaretlerinde anne babaya evde çalışma ortamının nasıl olması gerektiğini, aile okul ilişkilerinin önemini anlatıyoruz. Velilerin bizlerden isteği nedir, bunları öğreniyoruz. Velilerle görüş alışverişinde bulunuyoruz."

    Çocukların daha iyi nasıl yetiştirilebileceğinin arayışı içinde olduklarını anlatan Başak, "Kampanyanın amacı bu. Veliler, evlerine giderek çocukları hakkında bilgi verdiğimizi, çocuklarına ve kendilerine değer verildiğimizi görünce memnun oluyorlar. Çünkü değer verdiğinden başarı alabilirsin. Bizim ziyaretimizden sonra velilerin okula gidip çocuklarının durumlarıyla ilgilenmeleri de artıyor. Böylece okul aile ilişkisi de artmış oluyor. Bu diyalog da öğrencinin başarısını artıracaktır" diye konuştu.

    Projeyi son derece önemsediklerini belirten Başak, "Öğretmen toplumda çok önemli bir görev yapmaktadır. Çünkü çocuğu okul çağından itibaren o yetiştiriyor. Bu nedenle öğretmenin sorumluluğu çok fazla. Ancak çocuğun iyi yetişmesi ve başarılı olması için anne baba ile ortak hareket edilmesi gerekir." dedi.

    EĞİTİM HER ENGELİ AŞTI: 814 ENGELLİ OKULLU OLDU

    Başak, ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün himayelerinde yürütülen "Eğitim Her Engeli Aşar' projesi kapsamında 2012 yılında çeşitli nedenlerle eğitim hayatını terk eden 814 engelli çocuğu yeniden okula kazandırdığını belirterek, "Durumları ağır olan 4 engelli çocuğumuza ise, belirlediğimiz öğretmenler tarafından evlerine gidilerek eğitim veriliyor" dedi.

    Başak, kampanya kapsamında ilimizde engelli olup okuluna devam edemeyen öğrencilerin tespit edilmesi ve tekrar eğitimlerine devam etmeleri amacıyla Rehberlik Araştırma Merkezinde görev yapan 4 rehber öğretmenden bir ikna heyeti oluşturduğunu söyledi.

    İl genelinde mahalle ve köylerdeki engelli çocuklarımızın evlerini tek tek dolaştığını belirten Başak, "Engelli öğrencilerin maddi koşullar, ulaşım sorunları, engel türü ve benzer nedenlerden dolayı eğitimlerine devam edemediklerini tespit ettik. Yapılan tespitlerden sonra maddi sorunlardan dolayı okuluna devam edemeyen öğrencilerin ihtiyaçları Ağrı Valisi Sayın Mehmet Tekinarslan'ın katkılarıyla giderilmiştir. 2012 yılında çeşitli nedenlerle eğitim hayatını terk eden 814 engelli çocuğu yeniden okula kazandırdık ve durumları ağır olan 4 engelli çocuğumuza belirlediğimiz öğretmenler tarafından evlerine gidilerek eğitim veriliyor. Engelli çocuklarımızın ev ziyaretlerine devam ediyoruz" dedi.

    Başak, ‘Fatih' projesi kapsamında il genelinde 29 okulda toplam 649 etkileşimli tahta kurulduğunu ve bununla ilgili öğretmenlere eğitimler verildiğini söyledi.

    "OKULLAR HAYAT OLSUN"

    Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi ve Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımına başlanacağını belirten Başak, "‘Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında, Belediye Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzalanmış olup, bu kapsamda; okullarımızın peyzaj çalışmaları tamamlanmış yazın ilk günleriyle birlikte bahçe düzenlemeleri yapılacaktır. Ayrıca ‘Z' kütüphanelerinin kurulması için sivil toplum örgütleriyle iletişime geçilerek gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Okuma yazma kursları, halı dokuma kursları, müzik alanında çeşitli kurslar, spor etkinlikleri ve kurslar, el sanatları ve dikiş nakış kursları açılmıştır" dedi.

    "BU BENİM ESERİM" PROJESİNDE BAŞARI

    Başak, "'TÜBİTAK' projesi kapsamında ortaöğretim okullarının 2011-2012 eğitim öğretim yılında 5 proje başvurusu olup, 3 projemiz elemeleri geçerek bölge elemelerine katıldı. Bir projemiz bölge elemelerinde 2. oldu. Bu yıl üst düzeyde katılım için çalışmalarımız devam etmektedir. ´Bu Benim Eserim´ projesi 2011-2012 eğitim öğretim yılında toplam 35 proje başvurusu olup, bu projelerin 10 tanesi bölge elemelerine katılmaya hak kazanmıştır. Bölge elemlerinde 2 projemiz, alanlarında Türkiye finallerine katılmış ve Türkiye ikincisi ödüllerini almıştır. Bu yıl da çalışmalarımız büyük özveri ile sürdürülmüş ve rekor düzeyde başvuru olması beklenmektedir" diye konuştu.

    omer.sut@haber7.com

    Haber7





    Ağrı'da 66 kız çocuğu 814 engelli çocuk okullu oldu Yorumları