YÖK 28 üniversiteye dekan atadı   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 02-04-2013 (13:29)   Son Mesaj: 02-04-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 318  

    02-04-2013

    YÖK 28 üniversiteye dekan atadı

    YÖK 28 üniversiteye dekan atadı
    YÖK 28 üniversiteye dekan atadı

    2 Şubat tarihinde toplanan YÖK Genel Kurulu, 28 devlet üniversitesine ait fakülteye dekan ataması yaptı.

    2 Åžubat tarihinde toplanan YÖK Genel Kurulu, 28 devlet üniversitesine ait fakülteye dekan ataması yaptı. Â*Genel Kurul ayrıca Ä°stanbul'da kurulmak istenen ANKA Teknoloji Ãœniversitesi ve Esenyurt Ãœniversitesi'ni de olumlu görüşle Milli EÄŸitim Bakanlığı'na bildirme kararı aldı.

    Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 2 Şubat tarihinde toplandığı; Eğitim, Kadro, Mevzuat ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra dekan atamaları konusunu da görüştüğü bildirildi. Genel Kurul görüşmesinde ise devlet üniversitelerine ait 28 fakülteye dekan atamasının yapıldığı belirtildi. Dekan ataması yapılan 28 devlet üniversitesi arasında ise, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi de yer alıyor.

    Açıklamada ayrıca 5 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adaylarla ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği belirtildi. Ayrıca İstanbul'da kurulmak istenen ANKA Teknoloji Üniversitesi ve Esenyurt Üniversitesi'ne ilişkin olarak olumlu görüş ortaya çıktığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    "Ä°stanbul Adli Bilimler EÄŸitim AraÅŸtırma Vakfı'nın Ä°stanbul'da kurmak istediÄŸi ANKA Teknoloji Ãœniversitesi'ne iliÅŸkin sunum izlenmiÅŸ, olumlu görüşle Milli EÄŸitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verilmiÅŸtir.YeÅŸilköy 2001 EÄŸitim Kültür Vakfı'nın Ä°stanbul'da kurmak istediÄŸi Esenyurt Ãœniversitesi'ne iliÅŸkin sunum izlenmiÅŸ, olumlu görüşle Milli EÄŸitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verilmiÅŸtir."Â*

    Kaynak: Ä°HA





    YÖK 28 üniversiteye dekan atadı Yorumları