Asistanlardan YÖK önünde protesto   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-01-2013 (14:26)   Son Mesaj: 02-01-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 325  

    02-01-2013

    Asistanlardan YÖK önünde protesto

    Asistanlardan YÖK önünde protesto
    Asistanlardan YÖK önünde protesto

    Çeşitli üniversitelerde asistan olarak çalışan bir grup, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki (İTÜ) işten çıkarmaları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde toplanarak protesto etti.

    Çeşitli üniversitelerde asistan olarak çalışan bir grup, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki (İTÜ) işten çıkarmaları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde toplanarak protesto etti. Grup adına açıklama yapan Levent Dölek, 50/d'li araştırma görevlilerine 6 yıl dayatması getirildiğini belirterek, bu süre boyunca doktorasını bitiremeyen asistanların üniversiteyle ilişiğinin kesileceğini ileri sürdü.

    İTÜ'de 60'a yakın asistanın işten çıkarıldığını ifade eden Dölek, yetkililerden bunun gerekçesini açıklamalarını istedi.

    Dölek, İTÜ yönetiminin araştırma görevlilerini tasfiye ettiğini iddia ederek ''Bizler sigorta primleri düzenli olarak yatırılan, sendikaya üye olan ve aidatlarının devlet tarafından verildiği üniversitenin emekçileriyiz'' dedi.

    İTÜ'de işten çıkarılanların görevlerine geri alınmasını isteyen Dölek, talepleri kabul edilinceye kadar protestoya devam edeceklerini söyledi.

    Gruba, Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ile bazı CHP milletvekilleri de destek verdi.
    Eğitim-Sen, protestocuların üşümemesi için YÖK önüne odun getirdi.

    Kaynak: AA





    Asistanlardan YÖK önünde protesto Yorumları