Türkiye'nin bir okuldaki ilk kitap büfesi   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 02-01-2013 (13:28)   Son Mesaj: 02-01-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    02-01-2013

    Türkiye'nin bir okuldaki ilk kitap büfesi

    Türkiye'nin bir okuldaki ilk kitap büfesi
    Türkiye'nin bir okuldaki ilk kitap büfesi

    Türkiye'de bir okulda sadece kitap satışının yapıldığı ilk büfe Sakarya'da Ada Bilim Koleji'nce hizmete açıldı. Proje kapsamında hazırlanan okuma grupları devam ederse bir öğrenci lise sona kadar tam 480 kitap okumuş olacak.

    Türkiye'de bir okulda sadece kitap satışının yapıldığı ilk büfe Sakarya'da Ada Bilim Koleji'nce hizmete açıldı. Proje kapsamında hazırlanan okuma grupları devam ederse bir öğrenci lise sona kadar tam 480 kitap okumuÅŸ olacak. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlanan projeyle ilgili bilgi veren okul genel müdürü Ahmet Özen,Â*Türkiye'de hiç bir okulda böyle bir uygulama olmadığını belirtti.

    İlkokuldan lise sona kadar tüm öğrencilerin piyasaya oranla yüzde 40 indirimli kitap alacaklarını ifade eden Özen, şunları kaydetti:
    "Bununla ilgili öğrencilerce oluÅŸturulan okuma grupları var, her hafta çocuk bir kitap seçiyor ya da seçiliyor. Ardından hafta sonu öğretmenler okul dışındaÂ*çocuklarla buluÅŸup kitabın kritiÄŸini yapıyorlar. Burada amaç, çocuklaraÂ*kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanındaÂ*kendi harçlıklarını kantin dışında kitaba da para vermeyi alıştırmak."

    Okulun halkla ilişkiler sorumlusu Sümeyra Saraç Arıcan ise projenin düzenli olarak devam etmesi durumunda bir çocuğun ilköğretimden lise sona kadar mezun olduğunda, yaklaşık 480 kitap okumuş bir genç olarak mezun olacağı mantığının yerleştirildiğini söyledi.



    Kaynak: Haber7





    Türkiye'nin bir okuldaki ilk kitap büfesi Yorumları