Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Hakk'a yürüdü!   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 01-24-2013 (13:25)   Son Mesaj: 01-24-2013 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    01-24-2013

    Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Hakk'a yürüdü!

    Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Hakk'a yürüdü!
    Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Hakk'a yürüdü!

    İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakultesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Hakk'ın rahmetine kavuştu.

    Ä°stanbul Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakultesi Tefsir Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Hakk'ın rahmetine kavuÅŸtu. Ä°stanbul Ãœniversitesi Ä°lahiyat FakultesiÂ* Tefsir Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Mevlüt GÃœNGÖR, 15 gündür tedavi gördüğü Bezm-i Âlem Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Hakk'ın rahmetine kavuÅŸtu.

    Güngör'ün naaşı 24 Ocak 2013 (yarın) Perşembe günü saat 11.00'de Fakülte bahçesinde yapılacak merasimin ardından Fatih Camiine kaldırılacak, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Silivrikapı Mezarlığına defnedilecektir.

    Prof. Dr. Mevlüt GÜNGÖR kimdir?

    Ä°stanbul Ä°mam Hatip Okulu'dan 1970 yılında mezun oldu. 1974 yılında BaÄŸdat Ãœniversitesi Edebiyat Fakültesi Ä°lahiyat Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra lisansüstü eÄŸitim için Ankara Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi'ne kaydoldu. Prof.Dr. Süleyman AteÅŸ'e asistan oldu. 1981 Yılında aynı üniversitede doktor oldu. 1984'de Suudi Arabistan Ä°mam Muhammed b.Suud Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi'nde Yardımcı Doçent oldu. Bir yıl sonra 1985 yılında aynı ünvanla Ankara Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi'ne atandı. 1988 yılında doçent, 1996 yılında ise Profesör oldu. 1999-2002 yılları arası bu fakültede Tefsir Anabilim Dalı baÅŸkanlığını yürüttü. 2006 yılında Ä°stanbul Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı profesörü olarak atandı ve bu anabilim dalının baÅŸkanlığı görevine getirildi.Â* Prof.Dr. Mevlüt Güngör'ün Uluslar arası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve tam metni ya da özeti yayınlanan konferans, panel konuÅŸması ve makaleleri, uluslarası ve ulusal bilimsel ansiklopedilerde madde yazarlığı, yurt içi hakemli ve hakemli olmayan dergilerde madde yazarlığı, kitap tercümeleri bulunmaktadır. Ayrıca pek çok Yüksek lisans ve doktora düzeyinde kabul edilmiÅŸ tezlerde danışman olmuÅŸtur.

    Prof. Dr. Mevlüt GÜNGÖR, 15 gündür tedavi gördüğü Bezm-i Âlem Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Hakk'ın rahmetine kavuştu.

    Kaynak: Haber7





    Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Hakk'a yürüdü! Yorumları