Öğretmenler 66 kız çocuğunu okula kazandırdı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 01-20-2013 (13:27)   Son Mesaj: 01-20-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    01-20-2013

    Öğretmenler 66 kız çocuğunu okula kazandırdı

    Öğretmenler 66 kız çocuğunu okula kazandırdı
    Öğretmenler 66 kız çocuğunu okula kazandırdı

    Ağrı'da yürütülen 'Yarın Sizdeyiz Projesi' kapsamında çocuğunu okula göndermeyen ailelerin evlerini tek tek ziyaret eden branş ve sınıf öğretmenleri velileri ikna ederek 66 kız çocuğunu yeniden okula kazandırdı.

    Ağrı'da yürütülen 'Yarın Sizdeyiz Projesi' kapsamında çocuğunu okula göndermeyen ailelerin evlerini tek tek ziyaret eden branş ve sınıf öğretmenleri velileri ikna ederek 66 kız çocuğunu yeniden okula kazandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın iletişim merkezi 'Alo 147'yi arayarak, 'Ailem beni okula göndermiyor' diyerek ihbarda bulunan 3 kızla birlikte, Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl kendi bünyesinde başlattığı proje kapsamında da 63 olmak üzere 66 kız öğrenci yeniden okullu oldu. Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, proje sayesinde öğretmen-veli arasında sıcak ve samimi diyalog kurulduğunu söyledi. Başlattıkları proje kapmasında her öğretmenin hafiye gibi çalıştığını ifade eden Milil Eğitim Mdürü Fatih Başak şöyle dedi:

    "Öncelikle çocuklarını okula göndermeyen aileler tespit ediyoruz. Bölgenin öğretmenleri tarafından okul bitiminde veya hafta sonu evlerine giderek velileri ile konuşuluyor. Veliye psikolog gibi yaklaşan öğretmenlerimiz çocuklarının okutmalarının yararlarını anlatıyor. Maddi nedenden çocuğunu okula gönderemediklerini belirten aileye devletin her türlü imkanı sağladığını söylüyoruz. Büyük bir özveri ile ev ev dolaşan öğretemlerimiz için bunun yorucu olduğu kadar severek ve isteyerek yaptıklarını da biliyorum. Bu eğitim öğretim yılının başında başlattığımız kampanya ile ilçe ve kent merkezimiz dahil 63 öğrenciyi yeniden okula kazandırdık. Ayrıca bakanlığımızın açmış olduğu Alo 147 ihbar hattına gelen 3 şikayeti de değerlindirip o çocuklarımızı da okula kazandırmanın mutluluğu içindeyiz."

    Evlerine gelerek ailelerini ikna edip yeniden okula gitmelerini sağlayan öğretmenlerine minnettar olduklarını söyleyen öğrencilerden Aslı Kaya, "8 yıllık zorunlu eğitimi bitirdikte sonra ailelerimiz bizi okula göndermeyip ev işlerinde kullanıyor, ya da çocuk yaşta evlendiriyor. Okuyup, öğretmen, doktor, savcı gibi meslek sahibi olmak istiyoruz. Bizim tek isteğimiz okuma özgürlüğümüzün olması" dedi.

    Kaynak: DHA





    Öğretmenler 66 kız çocuğunu okula kazandırdı Yorumları