TÜBİTAK uzmanları YÖK'e kamp kurdu!   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-15-2013 (13:27)   Son Mesaj: 01-15-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    01-15-2013

    TÜBİTAK uzmanları YÖK'e kamp kurdu!

    TÜBİTAK uzmanları YÖK'e kamp kurdu!
    TÜBİTAK uzmanları YÖK'e kamp kurdu!

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, siber saldırı ile paylaşılan belgelerin saklanmış belgeler olmadığını belirterek, saldırı sonrası TÜBİTAK uzmanlarının olayı çözmek için YÖK'te kamp kurduğunu söyledi.

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, siber saldırı ile paylaşılan belgelerin saklanmış belgeler olmadığını belirterek, saldırı sonrası TÜBİTAK uzmanlarının olayı çözmek için YÖK'te kamp kurduğunu söyledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, elektronik belge yönetim sistemlerinin siber saldırıya uğramasının ardından hukuk dışı yollarla ulaşılarak paylaşılan belgelerin ''üstü örtülmüş veya saklanmış belgeler olmadığını'' belirterek, ''Vazifemiz gereği bize gelen her türlü ihbarı, soruşturma isteğini, bunları titizlikle, hiçbir ayrım yapmadan inceleme ve soruşturma süreçlerine sokuyoruz. Buradan kalkarak da 'üniversiteler yolsuzluk' içinde demenin bence bir anlamı yok'' dedi.

    Çetinsaya, elektronik belge yönetim sistemlerine yapılan siber saldırının ardından alınan tedbirlere ilişkin, ''TÜBİTAK başta olmak üzere bütün ilgili kuruluşların uzmanları burada kamp kurmuş durumdalar, çalışıyorlar. Hem olayı analiz ediyorlar hem mevcut sistemin üzerinde çalışıyorlar hem de bundan sonra böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli bütün önlemler üzerinde çalışıyorlar'' dedi.





    TÜBİTAK uzmanları YÖK'e kamp kurdu! Yorumları