Öğrencileri tehlikelere karşı uyaran takvim   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-15-2013 (13:27)   Son Mesaj: 01-15-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    01-15-2013

    Öğrencileri tehlikelere karşı uyaran takvim

    Öğrencileri tehlikelere karşı uyaran takvim
    Öğrencileri tehlikelere karşı uyaran takvim

    Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nün projesi kapsamında öğrencileri güvenliklerini tehdit eden unsurlara karşı neler yapabilecekleri konusunda uyaran 2 bin 500 takvim ve 5 bin not defteri dağıtıldı

    Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nün projesi kapsamında öğrencileri güvenliklerini tehdit eden unsurlara karşı neler yapabilecekleri konusunda uyaran 2 bin 500 takvim ve 5 bin not defteri dağıtıldı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Büro Amirliği'nin ''Konuşan Takvim ve Not Defteri'' projesi kapsamında hazırlattığı, üzerinde öğrencilerin herhangi olumsuz bir durumla karşılaştıklarında yapacaklarının yazılı olduğu ve sevilen çizgi film kahramanlarının da yer aldığı takvim ve not defteri, çocukların ilgisini çekiyor.

    Hedef kitlesi 6-15 yaşındaki öğrenciler olan proje kapsamında, her sınıfa dağıtılan takvimlerin yanı sıra her öğrenciye verilmesi planlanan not defterlerinde yazılı olan uyarılarla çocukların kişisel güvenlikleri konusunda bilinçlenmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

    -Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş-

    Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 5 bin öğrenciye not defteri dağıtılacağını, her sınıfa da takvim verileceğini söyledi.

    Öğrencilerin sınıflarındaki takvime her baktığında ya da not defterlerini ellerine aldığında uyarıcı yazıların belleklerinde yer edeceğini ifade eden Baş, ''Projemiz 6-15 yaş grubundaki öğrencilerimizi kapsıyor. Projemiz kapsamında takvim ve not defterlerinin dağıtımını sürdürüyoruz'' dedi.

    Okullara giderek öğrencileri bilgilendiren komiser Yardımcısı Oktay İmat da sınıfa asılan takvimlerin üzerindeki uyarıları çocuklardan her teneffüste okumasını istediklerini belirterek, ''Dağıttığımız not defterlerine öğrencilerin ebeveynlerinin iletişim bilgilerini yazmasını istiyoruz. Çocukları herhangi olumsuz bir durumla karşılaştıklarında 155'i aramaları konusunda da bilgilendiriyoruz'' diye konuştu.

    -Takvim ve not defterlerindeki uyarılar-

    Dağıtılan takvim ve not defterlerinde yer alan uyarılardan bazıları şöyle:

    ''- Evden dışarı çıktığımızda nerede ve kiminle olduğumuzu mutlaka ailemize bildirelim.

    - Acil durumlarda anne ve babamıza ulaşabilmek için adres ve telefon bilgilerimizi öğrenelim.

    - Evde yalnız kaldığımızda tanımadığımız kişilere kapıyı açmayalım.

    - Sizi zorlar bir yere götürmek isteyen olursa; tanıdığımız biri bile olsa bağırarak etraftan yardım isteyelim.

    - Tanımadığınız kişilere kendimiz ve ailemizle ilgili bilgi vermeyelim.

    - Bilmediğimiz bir yerde kaybolduğumuzda gördüğümüz ilk polisten yardım isteyelim.''

    Kaynak: AA





    Öğrencileri tehlikelere karşı uyaran takvim Yorumları