Bu tabelalar öğrencilere hayatı öğretiyor   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-10-2013 (13:26)   Son Mesaj: 01-10-2013 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    01-10-2013

    Bu tabelalar öğrencilere hayatı öğretiyor

    Bu tabelalar öğrencilere hayatı öğretiyor
    Bu tabelalar öğrencilere hayatı öğretiyor

    Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsüne yerleştirilen 600'ün üzerinde ışıklı tabelaya yazılan düşünürlerin sözleriyle üniversite öğrencilerine yol gösteriliyor.

    Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsüne yerleştirilen 600'ün üzerinde ışıklı tabelaya yazılan düşünürlerin sözleriyle üniversite öğrencilerine yol gösteriliyor. Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerin toplumun her zaman gelişmesine, ufkunun açılmasına, ileriye bakışını geliştirmesine yardımcı olan, lokomotif görev üstlenen yerler olduğunu söyledi.

    Aslan, bir üniversitenin bulunduğu bölgeye farklı vizyon getiren, dünyaya ve hayata bakışı değiştiren yerler olması gerektiğini de belirterek, bu nedenle kampüsün planlanması, yaşam tarzlarının belirlenmesi ve oluşturulmasının önemli olduğunu ifade etti.

    Eğitim ve öğretimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu anlatan Aslan, kampüse üniversite öğrencilerine yol göstermek amacıyla öğüt veren sözlerin yer aldığı 600'ün üzerinde ışıklı tabela yerleştirmeye karar verdiklerini vurguladı.

    Kampüse asılan tabelalardaki sözlerle insanların hayatlarında olumlu izler bırakmayı hedeflediklerini anlatan Aslan, bir sözün insan hayatında önemli değişikliğe neden olabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

    ''Çünkü insanın hayatında öyle anlar ve zamanlar var ki hiç beklemediğiniz anda bir söz, insanın hayatını değiştirebiliyor. Hayata bakış tarzını değiştirebiliyor. Buradaki amacımız da budur. Bu da inşallah hedefine ulaşmış olur. Şu ana kadar aldığımız sonuçlar hedefe ulaşmaya başladığını gösteriyor. Çünkü birçok öğrenciyle konuştuğumuzda bu sözlerin çok sayıda öğrenci tarafından okunduğunu ve uygulandığını görüyoruz. Daha iyi şeyler yaparız inşallah. Gerek öğrencilerimiz gerekse diğer vatandaşlarımıza faydalı bir şekilde katkıda bulunmuş oluruz.''

    Aslan, kampüsteki 600'ün üzerindeki ışıklı tabeladaki sözlerin sayısını bin 500'e çıkaracaklarını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

    ''En azından yürürken ya da kampüste dolaşırken bu yazıları okuyarak buradan bir şeyler öğrenme şansına sahip olmalarını hedefledik. Çünkü ne kadar çok okursanız ne kadar çok bilirseniz o kadar güzel konuşuyorsunuz, o kadar donanımlı olursunuz ve dünyaya bakış tarzınız değişiyor. Bu anlamda böyle bir hedefimiz oldu. Dedik ki 'kampüste gezen, dolanan insanlar bu sayede bir şeyler öğrensin.' Biz de bu amaçla dünyada bugüne kadar gelmiş geçmiş çok sayıda düşünür ve sözleri yad edilen, önem kazanan insanların sözlerini yazmaya çalıştık.''

    Kaynak: AA





    Bu tabelalar öğrencilere hayatı öğretiyor Yorumları