Kar nedeniyle okulların tatil edildiÄŸi il ve ilçeler   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 01-08-2013 (17:05)   Son Mesaj: 01-08-2013 (17:05)    Cevap: 0    Gösterim: 286  

    01-08-2013

    Kar nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler

    Kar nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler
    Kar nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler

    Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı birçok ilde eğitime ara verilmesine neden oldu. İşte okulların tatil edildiği iller ve ilçeler:

    Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı birçok ilde eğitime ara verilmesine neden oldu. İşte okulların tatil edildiği iller ve ilçeler: İstanbul'da eğitime bir gün ara verildi

    İstanbul Valiliği, kar yağışı sebebiyle anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.


    Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının kesintilerle devam ettiği hatırlatılarak, ''Meteorolojik tahminler doğrultusunda şehrimizde görülen zaman zaman etkili kar yağışının halen kesintilerle birlikte devam ettiği ve bu gece görülecek etkili don ve buzlanma sebebiyle 8 Ocak 2013 Salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür'' denildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi.

    Nevşehir'de eğitime kar molası


    Nevşehir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

    Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şehir merkezinde ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle merkez ve bağlı belde ile köylerdeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarının bugün tatil edildiği belirtildi. Ayrıca kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engelliler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar da bugün bir gün süreyle idari izinli sayılacak.
    Â*
    Bartın'da eğitime kar molası

    Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edildi.

    Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle Bartın merkeze bağlı tüm okullar ve özel öğretim kurumlarında eğitime 8 Ocak Salı günü olmak üzere bir gün ara verildiğini bildirdi.

    Niğde'nin Bor ilçesinde eğitime kar engeli

    Niğde'nin Bor ilçesinde hava muhalefeti sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

    Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, pazartesi gününden beri etkili olan kar yağışının ardından çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışın aralıksız olarak devam etmesi nedeniyle yollarda çalışma yapılmasında güçlük çekildiği belirtildi. İlçe merkezinde kar 20 santimetreyi, yüksek kesimlerde 40 santimetreyi buldu. Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü, şoförlerin kar lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmamalarını istedi. Bor'a bağlı 12 köy yolu da ulaşıma kapandı.

    Sivas'ta eÄŸitime kar tatili

    Sivas'ta etkili olan kar yağışı eğitimde aksamalara neden oldu. Yoğun kar yağışı sonrası Sivas merkez ile bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

    Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas merkezde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün tatil edildiği belirtilirken; Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde de kaymakamlıkların aldığı karar uyarınca eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Bu arada, Koyulhisar ilçesinde de taşımalı eğitimin 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

    Gemerek'te okullartatil

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlük süreyle tatil edildi.

    Gemerek Kaymakamlığı'ndan edinilen bilgiye göre, ilçeyi etkisi altına alan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

    Trabzon-Tonya'da eğitime 2 gün ara verildi

    Trabzon'un Tonya ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle salı ve çarşamba olmak üzere eğitime 2 gün ara verildi.

    Tonya Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 8 Ocak Salı ve 9 Ocak Çarşamba günlerinde tüm okullarda ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim-öğretime ara verildiği bildirildi.

    Malatya'da okullar 1 gün tatil edildi

    Malatya'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi

    Malatya Valiliği, il genelindeki ilköğretim, ortaöğretim ve anaokullarındaki eğitimin bugünden geçerli olmak üzere 1 gün süreyle tatil edilmesini kararlaştırdı.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada: "Kentte başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun yaptığı toplantıda, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 8 Ocak 2013 Salı günü(yarın) bir gün süre ile okulların tatil edilmesine karar vermiştir. Karara göre kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli personelin de bir günlük idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır. Olumsuz hava şartları nedeni ile ilçelerdeki eğitim kurumlarında yapılacak tatiller ile kamu personeline ait idari izinler ilçe kaymakamlıkları yetkisindedir." denildi.

    Kahramanaraş -Ekinözü-Elbistan ve Nurhak'ta okullar tatil edildi

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle, okullar bir gün tatil edildi.

    Elbistan'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonunda okulların bir gün süreyle tatil edilmesine karar verildi. Çarşamba günü öğrenciler ders başı yapacak.

    Ekinözü'nde eğitime kar engeli

    Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

    Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim çerçevesinde ilçe merkezine getirilmesi gereken öğrenciler gelemedi. Kar yağışı nedeniyle köy yolları kapandı. Bu nedenle kent merkezi ve köylerde eğitime bir gün ara verildi.

    Nurhak'ta okullar tatil edildi

    Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 8 Ocak'ta eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

    Erzincan'da kar tatili 2 güne çıkarıldı

    Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı sebebiyle ilk, orta ve lise dengi okullar ile birlikte Erzincan Üniversitesi'nde eğitim-öğretime 2 gün ara verildi.

    Bayburt'ta eğitime 1 gün ara verildi

    Bayburt'ta 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile eğitime 1 gün ara verildi.

    Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre il ve ilçe merkezlerinde eğitime 7 Ocak 2013 tarihinde ara verildiği belirtildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyaddin Babacan, il genelinde 165 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Şehir merkezinde 25 santimetreye ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreyi bulduğu kentte, tatili fırsat bilen çocuklar kartopu oynayarak eğlendi.

    Karayolları 12. Bölge 121. Şube Kop Bakımevi Ekip Şefi Davut Uzunlu, cumartesi gününden itibaren etkili olan kar yağışının, görüş mesafesinde yer yer sıkıntı oluşturduğunu, buna karşın Kop Dağı mevkiinin trafiğe açıldığını belirtti.

    Kop'ta kar kalınlığının 1 metreyi geçtiğini kaydeden Uzunlu, 1 greyder, 1 kamyon, 1 kepçe, 1 de kar savuran ile kar yağışının elverdiği ölçüde çalışmalara ara vermeksizin devam ettiklerini kaydetti.

    Ardahan'da eÄŸitime kar engeli

    Ardahan´da dünden beri etkili olan kar yağışı ve fırtına sonrasında Ardahan merkez ve tüm ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

    Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü´nce yapılan açıklamada, hafta sonu başlayıp etkisini halen devam ettiren kar ve tipi nedeniyle, çoğu taşımalı olan merkez ve köy okullarında taşımalı eğitimin yapılamayacağından dolayı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

    Ağrı'da okullar iki gün tatil edildi

    Ağrı'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezine bağlı eğitim kurumları hariç köylerimiz ile YİBO'lar ve Taşıma Merkezi İlköğretim ve Ortaöğretim okullarımız için 7- 8 Ocak tarihlerinde iki gün süreyle; Tutak ve Hamur ilçelerimizde ilçe merkezleri hariç YİBO'lar ve Taşıma Merkezi İlköğretim ve Ortaöğretim okullarımız 7 Ocak tarihinde bir gün süreyle; Eleşkirt ilçemizde ilçe merkezi ile bütün köy okulları 7 Ocak tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir." denildi.

    KOCAELÄ°

    Kocaeli'de gece saatlerinde etkisini iyice arttıran kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.


    İzmit ve Kartepe'deki okullarda eğitim-öğretime ara verilirken, Başiskele ve Kandıra'da taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi.


    RÄ°ZE

    Rize'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kalkandere ve Ä°yidere ilçelerinde eÄŸitime bugün ara verildi.Â*

    Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı sonucu Kalkandere ve Ä°yidere ilçesindeki tüm okullarda eÄŸitime 08 Ocak itibariyle bir gün ara verildiÄŸi belirtildi.Â*

    Açıklamada, İkizdere ilçesinde ise köylerden taşımalı sistemle ilçe merkezine gelen öğrencilerin bugün izinli sayıldığı kaydedildi.

    TRABZON

    Trabzon'da kar yağışından dolayı bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

    Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle Çaykara, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene'de tüm okullarda, Araklı, Maçka, Şalpazarı ve Yomra ilçelerinde ise köy okullarında eğitime bugün (8 Ocak), Düzköy ve Tonya ilçelerindeki okullarda ise bugün ve yarın (8-9 Ocak) ara verildiği bildirildi.

    Açıklamada, Vakfıkebir ilçesinde ise köylerden taşımalı eğitimin bugün yapılamadığı ifade edildi.

    SAMSUN

    Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Asarcık, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

    Sibirya'dan sarkan soğuk hava sonucu dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı Samsun'da yüksek kesimlerde ulaşımı engelledi.

    Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Asarcık, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime bugün ara verildi. Canik ve Tekkeköy ilçelerinde ise eğitimde kısmi ara uygulandı. Canik'te 25, Tekkeköy'de ise 3 okulda eğitime 1 gün ara verildi.

    Yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde ve iç bölgelerde devam ediyor. Cuma gününden sonra hava sıcaklığının kademeli olarak mevsim normallerine döneceği bildirildi.

    KONYA

    Konya'nın Doğanhisar ve Yunak ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün eğitime 1 gün ara verildi.

    Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları, hayatı olumsuz etkiliyor.

    AA muhabirinin Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Doğanhisar ve Yunak ilçelerinde bugün eğitime 1 gün ara verildi.

    Halkapınar ilçesinde de eğitime 1 gün ara verildiği açıklanmıştı.

    BÄ°TLÄ°S

    Bitlis'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, okulların yarın tatil edildiğini belirtildi.

    Yatılı ilköğretim bölge okullarının dışında, il genelinde eğitime 1 günlük ara verildiği bildirilen açıklamada, hamile kadınlara ve çalışan özürlülere de yarın için idari izin verildiği duyuruldu.

    Ayrıca Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) yapılan açıklamada ise kentte yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitim ve öğretime 08-09 Ocak tarihlerinde ara verildiği ifade edildi.

    Açıklamada, yapılamayan sınavların tarihlerinin ise, daha sonradan ilan edileceği vurgulandı.







    Kar nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler Yorumları