Bu çorba öğrenciler için kaynıyor   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-08-2013 (16:05)   Son Mesaj: 01-08-2013 (16:05)    Cevap: 0    Gösterim: 354  

    01-08-2013

    Bu çorba öğrenciler için kaynıyor

    Bu çorba öğrenciler için kaynıyor
    Bu çorba öğrenciler için kaynıyor

    Ordu'da bir işletmeci, 2 liraya sattığı çorbaların parasını bir kutuda biriktirerek, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ulaştırıyor.

    Ordu'da bir işletmeci, 2 liraya sattığı çorbaların parasını bir kutuda biriktirerek, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ulaştırıyor. Çorba satışından elde edilen gelir her hafta Ordu Üniversitesi Rektörlüğü'ne götürülerek ihtiyaçlı öğrencilerin hesabına aktarılıyor.

    Öğrencilik yıllarında gittiği bir lokantada, öğrenciye veresiye çorba verilmesinden etkilenen Ordulu işletme sahibi Songül Reisoğlu, üniversite öğrencilerine yardımcı olmaya çalışıyor. Yaklaşık bir yıl önce KOSGEB desteğiyle kafe açan Reisoğlu, ayrıca öğrencilere boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ve müzik, tiyatro, dans gibi alanlarda eğitim alabilecekleri ortam sunuyor.

    Reisoğlu, AA muhabirine, öğrenciler için bir kase çorbanın bile çok önemli olduğunu söyledi.

    Üniversite öğrencisi olduğu dönemde yaşadığı anılar dolayısıyla öğrencilere yardım etmek istediğini anlatan Reisoğlu, şöyle devam etti:

    ''Konya Selçuk Üniversitesi'nde okudum. Buradaki bir lokantada öğrencilere veresiye defteri tutulurdu. Öğrenciler ise ödemeyi kredilerini aldığında yapıyordu. Bu uygulama çok hoşuma gitmişti. Çünkü Türkiye'nin değişik yerlerinden gelip Konya'da okuyan öğrenciler için altın tepside sunulmuş bir fırsattı. Lokanta sahibinin yapmış olduğu bu hizmet beni o kadar etkilemişti. Ben de ileride buna benzer bir durumu yapmayı hayal etmiştim.''

    Açtığı kafe sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek istediğini vurgulayan Reisoğlu, ''Ben de öğrenci oldum ve aynı zamanda çevremde bazı anılar yaşadım. Öğrenciler için bir kase sıcak çorbanın ne demek olduğunu iyi bilirim'' dedi.

    -''Bir elin verdiğini, diğer el görmüyor''-

    Reisoğlu, sattığı çorbanın çok uygun fiyata olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

    ''Çorbayı 2 liraya satıyorum. İnsanlara, 'yardım etmek istiyorsanız, fazla para harcamanıza gerek yok' diyorum. Çünkü çorba sadece 2 lira. Bağış kutusuna koyulan parayı cuma günleri topluyorum ve üniversiteye götürüyorum. Rektörlükte önceden belirlenmiş ihtiyaç sahibi öğrencilerin direkt hesabına aktarılıyor. Böylece bir elin verdiğini diğer el görmüyor. Amacım Türkiye'nin değişik yerlerinden ilimize gelmiş öğrencilere bu sosyal yardımlaşma ve dayanışma aracılığıyla destek olmak.''

    Kaynak: AA





    Bu çorba öğrenciler için kaynıyor Yorumları