Görev yaptığı köy okuluna kalorifer kurdurdu   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-07-2013 (04:08)   Son Mesaj: 01-07-2013 (04:08)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    01-07-2013

    Görev yaptığı köy okuluna kalorifer kurdurdu

    Görev yaptığı köy okuluna kalorifer kurdurdu
    Görev yaptığı köy okuluna kalorifer kurdurdu

    Bingöl'ün Karlıova İlçesine bağlı Yiğitler köyünün Mezracık Mezrasındaki ilkokulun tek öğretmeni olan Kurtuluş Deliduman, sobanın sınıfı ısıtmaması ve öğrencilerin üşümesi üzerine, kendi maaşından ve memleketi Hatay'dan topladığı paralarla okula kalorifer sistemi döşetti.

    Bingöl'ün Karlıova İlçesine bağlı Yiğitler köyünün Mezracık Mezrasındaki ilkokulun tek öğretmeni olan Kurtuluş Deliduman, sobanın sınıfı ısıtmaması ve öğrencilerin üşümesi üzerine, kendi maaşından ve memleketi Hatay'dan topladığı paralarla okula kalorifer sistemi döşetti. Karlıova ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan Yiğitler Köyü'ne bağlı 90 nüfuslu Mezracık mezrasına geçen yıl atanan Hataylı sınıf öğretmeni Kurtuluş Deliduman, birleştirilmiş sınıflardan oluşan tek derslikli ilkokul'da 14 öğrenciye eğitim vermeye başladı. İlk görev yeri olan okulda tek öğretmen olarak ikinci yılını dolduran Kurtuluş Deliduman, sobanın sınıfı ısıtmadığını ve öğrencilerin üşüdüğünü görünce, bu yıl kalorifer sistemi döşetebilmek için harekete geçti.

    İlk önce kalorifer sisteminin okula döşenmesinin ne kadara malolacağıyla ilgili araştırma yapan Kurtuluş öğretmen, gerekli olan 6 bin lirayı bulabilmek için girişimlere başladı. Kendi maaşından ve öğretmen arkadaşları ile memleketi Hatay'dan topladığı paraları biriktiren öğretmen Kurtuluş Deliduman'ın bu girişimine, Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. 6 bin lirayı sağladıktan sonra okula kalorifer tesisatı döşeten evli ve bir çocuk babası 33 yaşındaki Kurtuluş Deliduman'a, kömürünü de yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gönderdi.

    Öğretmenlerinin büyük çabasıyla kaloriferli sınıfı kavuşan öğrenciler, dondurucu soğuklara rağmen sıcacık sınıflarında ders görmenin keyfini yaşıyor.

    Mezarcık okulu Öğrencileri, soba olmasına rağmen daha önce çok üşüdükleri ancak kalorifer sistemi döşendikten sonra okulun ısındığını ve derslerini sıcak bir ortamda işlemelerini öğretmenlerine borçlu olduklarını söyledi.

    Bölgedeki sert kış koşulları nedeniyle sınıfın soba ile ısınmadığını belirten öğretmen Kurtuluş Deliduman, "Bölgenin sert kış koşularından dolayı sınıfımız tam olarak sobayla ısınmıyordu. Bu yıl kalorifer projesini kafamda oluşturdum ve bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalar başlattım. Gerek yakın çevremden, gerekse Karlıova Milli Eğitim Müdürlüğünün yardımıyla kaloriferi alacak parayı temin ettik. Çalışmalarımıza hemen başlayarak okulumuza kalorifer döşedik. Köy okulumuzun kalorifer yakıtını yine Karlıova Milli Eğitim Müdürlüğü temin ettiği için Milli Eğitim Müdürümüz Sema Tufan'a teşekkür ediyorum" dedi.

    Kaynak: DHA





    Görev yaptığı köy okuluna kalorifer kurdurdu Yorumları