Dinçer: Çocuklar dinini, irfanını bizden öğrenmeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2013 (13:28)   Son Mesaj: 01-06-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    01-06-2013

    Dinçer: Çocuklar dinini, irfanını bizden öğrenmeli

    Dinçer: Çocuklar dinini, irfanını bizden öğrenmeli
    Dinçer: Çocuklar dinini, irfanını bizden öğrenmeli

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Ülke düzeyinde istihdamımızı kolaylaştıracak ve piyasanın da ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle donanmış çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Hedefimiz bu'' dedi.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Ülke düzeyinde istihdamımızı kolaylaştıracak ve piyasanın da ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle donanmış çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Hedefimiz bu'' dedi. Dinçer, Düziçi İrfanlı Ortaokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Osmaniye'de eğitime önem verildiğini ve kendilerinin de bunun farkında olduklarını belirterek, kentte eğitim alt yapısıyla ilgili sorunların bitmek üzere olduğunu ifade etti.

    Eğitimde sadece fiziki alt yapının yeterli olmayacağını, aynı zamanda teknolojik alt yapının da tamamlanması ve fırsat eşitliğinin sağlanması için çok önemli çalışmalarının olduğunu ifade eden Dinçer, ''Fatih Projesi'ni Osmaniye'de de etkin bir biçimde hayata geçiriyoruz. Tablet bilgisayarları 9. sınıf öğrencilerine vereceğiz. İnşallah çok kısa bir sürede hem fiziki hem teknolojik alt yapı olarak, hem de öğretmen ihtiyacı eksikliğini giderdiğimizde Milli Eğitim Bakanlığı'nın 3 temel hedefi için bütün gücümüzle yeni stratejiler üzerinde çalışacağız'' dedi.

    Çocukların küresel düzeyde rekabet edebilecek bilgi ve yeteneklerle donanmasını, en az bir yabancı dili iyi bilmesini ve iş bulabilecekleri eğitimi almalarını istediklerini belirten Dinçer, şöyle devam etti:

    ''Ülke düzeyinde istihdamımızı kolaylaştıracak ve piyasanın da ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle donanmış çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Hedefimiz bu. İstiyoruz ki çocuklarımız dinini irfanını bizden öğrensinler, başka yerden değil. Toplumsal ve ahlaki değerleri okullarımızda öğrensinler. Bir millet şuuru, bir tarih bilinci kazansınlar istiyor muyuz? Hedefimiz bu ve hep birlikte bunu başaracağız. Sizin desteğiniz, güveniniz devam ettiği müddetçe her zaman daha iyiye, daha ileriye gideceğiz.''

    Serbest kıyafet uygulaması

    Konuşmasının ardından okulun açılışını yapan Bakan Dinçer ve beraberindekiler, sınıfları gezdi.

    Ziyaret sırasında bir öğrencinin ''serbest kıyafet uygulamasının güvenlik açısından uygun olup olmadığını'' sorması üzerine Dinçer, şunları söyledi:

    ''Kendinize güveniniz daha artacak hiç merak etmeyin. Böyle istediğiniz gibi, ne güzel. Güvenlik ile ilgili konular aslında kafayı karıştırmak için söyleniyor. Okullarımızda ihtiyaç duyulan bütün güvenlik tedbirlerini alıyoruz, köy okulları da dahil olmak üzere... Hiç kafanızı yormayın. Valilerimiz, emniyet müdürlerimiz bunun için varlar. Eğer birisi kötü niyetliyse okulunuzun formasını dışarıda 100 lira verip alamaz mı? 100 lira verir, alır, onu giyer, gelir aynı şeyi yapar. Biz insanlarımıza güvenirsek, o insanların da bize güveni artar. Güvensizlik üzerine bir yönetici karar veremez. Güven üzerine karar verir ve güveni sağlayacak şekilde davranır. Her biriniz aslında kendine daha güveni olan insanlar olacaksınız. Her gün sabahleyin kalktığınızda standart bir şeyi giyip, otoriter olarak bizim 'şunu giyeceksiniz' diye söylediğimiz bir işi yapmaktansa kendi başınıza hangi gün hangi elbiseyi giyeceğinize karar verirseniz, karar verme kabiliyetleriniz daha çok gelişir. Kendi başınıza ayakta kalma gücünüz artar. Bunların çoğu dedikodu hiç kafanızı yormayın.''

    Okulun açılış törenine Vali Celalettin Cerrah, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ve Suat Önal, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ile öğrenci ve veliler katıldı.

    Diğer ziyaretler

    Bakan Dinçer, Osmaniye'deki programı kapsamında Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı'yı ziyaret etti.

    Ardından valiliği ziyaret eden Dinçer, burada yaptığı konuşmada, kentin eğitim konusundaki sorunlarını gözden geçirmek ve bununla ilgili eğitim stratejileri geliştirmek için toplantı yapacaklarını söyledi.

    Bir gazetecinin ''Serbest kıyafet uygulamasıyla ilgili nasıl tepki alıyorsunuz?'' sorusu üzerine Dinçer, şöyle konuştu:

    ''Kararımızı verdik, uygulamaya koyduk. Olumlu-olumsuz toplum bunu değişik boyutlarıyla çok tartıştı. Dolayısıyla okullarda serbest kıyafet, tüm dünyadaki gidişata paralel bir şekilde ve ülkemizdeki eğitim sistemindeki demokratikleşmeye uygun bir şekilde uygulamaya koyduğumuz bir düzenleme. Biz serbest kıyafetin çocuklarımızın öz güvenini, onların karar verme kabiliyetlerini geliştireceğini düşünüyoruz ve kararımızda ısrarlıyız.''

    Vali Cerrah, ziyaret sonunda Bakan Dinçer'e Osmaniye Valiliği şildini hediye etti.

    Kaynak: AA





    Dinçer: Çocuklar dinini, irfanını bizden öğrenmeli Yorumları