Aydın: Söylentiler gerçeği yansıtmıyor   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-04-2013 (12:28)   Son Mesaj: 01-04-2013 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    01-04-2013

    Aydın: Söylentiler gerçeği yansıtmıyor

    Aydın: Söylentiler gerçeği yansıtmıyor
    Aydın: Söylentiler gerçeği yansıtmıyor

    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, cinayet sonrası bazı gazetelerdeki haberlerde yer alan üniversitedeki ihaleler ve işten çıkarma gibi söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, cinayet sonrası bazı gazetelerdeki haberlerde yer alan üniversitedeki ihaleler ve işten çıkarma gibi söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanları zan altında bırakan spekülasyonların medyada dolaştığını hatırlatarak, bu durumun üniversitede ihalelere giren, üniversiteyle iş yapan herkesi zan altında bıraktığına işaret etti.

    Bunun çok tehlikeli olduğunu dile getiren Aydın, ''Böyle bir şey yok tabi. Böyle zanlara geçit vermememiz lazım'' dedi.

    Cinayet sonrası bazı haberlerde yer alan personel hareketliliği veya işten çıkarılma iddialarını da değerlendiren Aydın, ''Hiçbir idari personelin işine son verilmemiştir. Sadece bir akademisyenin işine son verilmek mecburiyetinde kalınmıştır. O da şikayetlerin Cumhur başkalığına kadar ulaşmış olmasıyla ilgilidir. Yapılan şikayetler de arkadaşımızın buraya girişi kanunsuz olduğu içindi'' ifadesini kullandı.

    Aydın, soruşturmayla ayrılanların dışındaki yer değişikliklerinin büyük bir kısmının, isteğe bağlı gerçekleştirildiğini bildirerek, '' Şunu her zaman kendimize de mesai arkadaşlarımıza da söylüyoruz. Allah kendini inkar edenin de ekmeğini kesmiyor. Biz de ekmek kesmek gibi bir yola girmedik, girmeyiz de'' diye konuştu.

    Aydın, yaşanan olayın hiçbir şekilde karanlıkta kalmayacağına dikkati çekerek, ''Mesai arkadaşımızı kaybetmenin sabırsızlığını yaşıyoruz. Ama emniyetimize, adliyemize bu olayı karanlıkta bırakmayacağına dair inancımız, itimadımız sağlam. İnsanız biraz erken olsun diye sabırsızlanıyoruz. Ama her müessesesin kendine has çalışma sistemi var. Aydınlanacağından hiç şüphemiz yok'' ifadelerini kullandı.

    Kaynak: AA





    Aydın: Söylentiler gerçeği yansıtmıyor Yorumları