Okullarda obeziteye karşı spor dönemi   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 12-31-2012 (12:26)   Son Mesaj: 12-31-2012 (12:26)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    12-31-2012

    Okullarda obeziteye karşı spor dönemi

    Okullarda obeziteye karşı spor dönemi
    Okullarda obeziteye karşı spor dönemi

    Genç nüfusta da obezitenin hızlı artması yetkilileri harekete geçirdi. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı projesine göre, ilkokul öğrencileri her gün 1 saat spor yapacak, ortaokul ve liselerde ders saatleri artırılacak.

    Genç nüfusta da obezitenin hızlı artması yetkilileri harekete geçirdi. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı projesine göre, ilkokul öğrencileri her gün 1 saat spor yapacak, ortaokul ve liselerde ders saatleri artırılacak. Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının obeziteye karşı yürüttükleri savaşa çocuklar da dahil edildi. Buna göre ilk ve ortaöğretim kurumlarında haftalık ders çizelgesi kademeli olarak uygulanmak üzere yeniden düzenlendi.

    OYUN İÇİNDE SPOR

    Daha önce 1 ve 8'inci sınıflarda 2 ders saati olarak beden eğitimi dersi yapılırken söz konusu çizelgeye göre 1-4'üncü sınıflarda ilk defa olarak "oyun ve fiziki etkinlikler" adı altında yeni bir derse yer verildi. Bu yıl uygulamaya konulan ders oyun ve bedensel etkinlikleri içeriyor. Oyun ve fiziki etkinlikler dersi 1-3'üncü sınıflarda 5, 4'üncü sınıfta 2 ders saati olarak uygulanıyor. Bu çerçevede minikler 2013'te uygulanmak üzere günde bir saat spor yapacak.

    ORTAOKULDA 6 SAAT

    5-8'inci sınıflarda ise haftada 2 ders saati beden eğitimi ve spor dersi uygulamasına devam edecek. Ancak öğrenciler, ortaokulda öğrenciler seçmeli sanat ve spor dersine yönlendirilecek. sanat ve spor grubu içerisindeki spor ve fiziki etkinlikler dersini seçen öğrenciler haftada 4 veya 6 saat spor yapabilecek. Liselerde de gelecek seneden başlamak üzere ders saatinin artırılması ön görülüyor.

    Toplumun 3'te biri obez

    Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite görülme sıklığı giderek artıyor. Sağlık Bakanlığı'nın 2010 yılında yaptığı Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'na göre obezite sıklığı 19 yaş ve üzerinde genel toplamda yüzde 30,3 olurken, obezitenin kadınları daha çok etkilediği anlaşıldı. Aynı araştırmada ülkemizde 12 yaş ve üzeri bireylerin yüzde 71,9'unun hareketsiz yaşadığı tespit edildi.

    Â*

    Kaynak: Bugün





    Okullarda obeziteye karşı spor dönemi Yorumları