Aksaray üniversitesine hayırsever desteği   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-28-2012 (12:25)   Son Mesaj: 12-28-2012 (12:25)    Cevap: 0    Gösterim: 422  

    12-28-2012

    Aksaray üniversitesine hayırsever desteği

    Aksaray üniversitesine hayırsever desteği
    Aksaray üniversitesine hayırsever desteği

    Aksaray Üniversitesi bünyesine kurulacak olan Veteriner Fakültesi'ne Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş sponsor oldu.

    Aksaray Üniversitesi bünyesine kurulacak olan Veteriner Fakültesi'ne Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş sponsor oldu. Veteriner Fakültesi'nin yapımını üstlenen Osman Altuntaş, kalıcı eserler bırakmak gerektiğini söyledi. 2013 yılının ilk çeyreğinde temeli atılması planlanan fakültenin 2 yıl içinde de yapımının tamamlanması öngörülüyor.

    ASÜ'de düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Üniversitesi'nin en hızlı gelişen üniversitelerden birisi olduğunu belirterek, 4 olan fakülte sayısının 8'e yükseldiğini aktardı. Yeni fakültelerin kurulması için hayırseverlerle sürekli temas halinde olduklarını kaydeden Acar, Osman Altuntaş'a Veteriner Fakültesi'ni üstlenişinden dolayı teşekkür etti.

    AK Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise, şehre karşı duyulan aidiyet duygusunun gelişmesinden bahsederek, "Burası bizim memleketimiz ve hızla büyüyoruz. Üniversite bizim, bu şehir bizim, yatırımcı bizim. Aidiyet duygumuz çok önemli. Üniversiteyi bu aidiyet duygusuyla sahiplenirsek çok daha ileriye gideriz? dedi.

    AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de öğrenci sayısının hızla arttığını belirterek, ?Aksaray Üniversitemiz gerçekten çok hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Üniversite bir şehir için çok önemli. Bu önemi bildiğimiz için biz siyasetçiler olarak gereken tüm desteği vermeye çalışıyoruz. Böyle hayırsever iş adamlarımızdan da destek görmek gerçekten bizi çok mutlu ediyor? diye konuştu.

    Belediye Başkanı Nevzat Patla ise şehrin hızlı şekilde büyüdüğünü ve ASÜ'de de büyümenin hızla gerçekleştiğini kaydederek, ?Böyle hayırlı bir hizmete vesilen olan Osman Altuntaş'a teşekkürler. Üniversitemiz şehrimizin gelişiminde gerçekten çok önemli bir konumda. Bu yüzden bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ediyoruz? dedi.

    Vermenin zenginlikle değil yürekle ilgisi olduğunu dile getiren Vali Selami Altınok da Aksaraylı hayırseverlerin şehre yaptığı önemli yatırımların olduğunu ve bunların devamını beklediklerini ifade etti. Vali Altınok, ?Osman Altuntaş'a şehre sağladığı bu katkıdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türkiye hızlı bir şekilde gelişiyor, dünyanın en büyük 16. ekonomisi. Tabi Türkiye ile birlikte Aksaray'ımız da ciddi anlamda gelişmeler sağlıyor. Bu gelişimi sağlarken de tabi sadece kamu kaynaklarını kullanarak arzu ettiğimiz kısa sürede gelişimi sağlama şansımız olmadığı için hayırseverlerimiz devreye giriyor? şeklinde konuştu.

    Osman Altuntaş da, eğitimle sanayinin birleşmesi durumunda şehrin çok daha hızlı ilerleyeceğinden belirterek, ?Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnsan bu dünyadan giderken bir şey götüremiyor. Geride eser bırakmak lazım? diye konuştu.

    Yapılan konuşmaların ardından Rektör Acar ve Osman Altuntaş protokol metnini imzaladı.





    Aksaray üniversitesine hayırsever desteği Yorumları