Soğuk hava ve mum ışığında eğitim   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-23-2012 (12:27)   Son Mesaj: 12-23-2012 (12:27)    Cevap: 0    Gösterim: 389  

    12-23-2012

    Soğuk hava ve mum ışığında eğitim

    Soğuk hava ve mum ışığında eğitim
    Soğuk hava ve mum ışığında eğitim

    Suriyeli öğretmenler Halep ve köylerinde eğitim imkanı sağlamak için Eğitim Komitesi oluşturdu. Soğuk hava ve mum ışığında verilen eğitimi gönüllü öğretmenler veriyor.

    Suriyeli öğretmenler Halep ve köylerinde eğitim imkanı sağlamak için Eğitim Komitesi oluşturdu. Soğuk hava ve mum ışığında verilen eğitimi gönüllü öğretmenler veriyor. Hiç şüphesiz ki savaşların ve silahlı çatışmaların en büyük kurbanları çocuklar ve onların masumiyetidir. Suriye'deki çocuklar da bundan müstesna değildir. Devrim istatistiklerine göre Suriye'de öldürülen çocuk sayısı bin beş yüzü buldu. Çocukların eğitim gördüğü okullar ve oyun oynadıkları parklar bombalandı, yıkıldı, tahrip edildi. BM kaynaklarına göre en az bin okul çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Ancak çocuklara bir şeyler öğretmek isteyen idealist öğretmenler bu zor koşullarda bile eğitime ara vermek istemediler. Savaşın o korkunç yüzüne, bomba ve mermi seslerine rağmen sırf çocuklara maddi manevi bir eğitim verebilmek için camileri ve yıkık dökük binaları okullara dönüştürdüler.

    Ancak bütün bu olumsuz şartlara rağmen Suriyeli öğretmenler eğitim vermeye devam etmeye çalışıyorlar. Çocukları eğitimsiz bırakmamak için Eğitim Komitesi adı altında bir kurum oluşturan eğitimcilerin amacı camilerde ve nispeten daha güvenli olan binalarda eğitime devam etmek.

    Çok mütevazi şartlarda mum ışığı altında bir araya gelen öğretmenler eğitimdeki sıkıntılarla ihtiyaç duyulan hususları, bu işin pratiğini, gelecek planlarını ve yeni oluşturulan Eğitim Dairesi yetkililerinin ne şekilde seçileceğini tartıştılar. Oluşturulan bu yeni kurumun Halep'in "kurtarılmış" bölgelerinde Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek.

    El-Cezire'ye konuşan kurum başkanı Abdulkadir Ebu Muhammed, Halep'te ilk alternatif okulunun 15 ağustosta açıldığını, kurumunun daha sonra "Tevhid Sancağı" yardımıyla güvenli evlerde ve camilerde dokuz yeni okul daha açtığını söyledi.

    Elli öğretmen desteğinde verilen eğitimden yaklaşık bin öğrenci yararlanıyor. Çocuklara kitap ve kırtasiye malzemeleri ücretsiz dağıtılıyor. Burada eğitim veren öğretmenlerin çoğu gönüllü eğitmenlerden oluşmaktadır. Ancak kurum Devrim Konseyi gibi Halep'teki sivil ve yardım kuruluşlarının yardımıyla bu öğretmenlere bir maaş vermeye çalışıyor.

    Soğuk hava ve mum ışığında eğitim

    Ders Müfredatı Zenginleştirilmiş Suriye Eğitim Müfredatı

    Öğrencilere verilen dersler Suriye müfredatına göre hazırlanmasına rağmen İslami eğitim ve Kur'anı Kerim dersleri de veriliyor. Beşşar Esed ve Baas Partisi'ni yücelten Milli Eğitim Dersi ise verilmiyor.

    Kendisini ispatladığı için eğitimde Suriye müfredatını okuttuklarını söyleyen Abdulkadir, ancak eğitim müfredatına rejim tarafından sokulan kirli bilgilere karşı öğretmenleri uyardıklarını ve beşeri ilimlere ağırlık verdikleri söyledi.

    Halep'te biri camide diğeri eski bir binada bulunan iki okulda eğitim çok zor şartlarda ve mum ışığında veriliyor.

    Kaynak: turkarabnews.com





    Soğuk hava ve mum ışığında eğitim Yorumları